Region

Svet

Novak Đoković: Jedva čekam da finale počne

Naš najbolji teniser Novak Đoković izjavio je da jedva čeka finale Dejvis kupa i duel sa Francuskom reprezentacijom.

Novak Đoković: Jedva čekam da finale počne



"Ovo je jedinstvena šansa za srpski tenis, pa samim tim i moj prioritet. Moja zemlja živi za ta tri dana i cela nacija razmišlja samo o tom događaju. Istina je da neću imati previše vremena da se posvetim finalu, jer deset dana pre tog duela igra se masters u Londonu, ali i pored toga uradiću sve da moja zemlja osvoji Dejvis kup. Neće biti lako, jer i Francuzi u Beograd dolaze sa istim ambicijama. Naša prednost je domaći teren i sjajna publika, koja puno znači u takvim trenucima", rekao je Đoković.

treći teniser sveta zadovoljan je svojom igrom u poslednjih šest meseci i sa velikim optimizmom iščekuje duel sa Francuzima:

"Svestan sam da se od mene najviše očekuje, ali ne treba zaboraviti da smo mi kao tim izuzetno jaki i da je to prednost srpske reprezentacije. Protiv Češke čovek odluke bio je Janko Tipsarević, što dovoljno govori o našoj snazi. Siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe da osvojimo salataru, jer pitanje je kad ćemo ponovo biti u takvoj poziciji. Ipak, to ne znači da ću na turnirima u Parizu i Londonu da kalkulišem. Uvek dajem svoj maksimum jer sam naučen da tako igram i ne znam da razmišljam drugačije. Želim, naravno, da ostanem zdrav, ali želim i da osvajam mečeve koje igram", izjavio je Đoković.

Najbolji srpski teniser, koji brani titulu u Parizu, u lošem ritmu je počeo meč, očigledno još umoran od još jednog teškog meča s Federerom, u finalu Bazela.

"U Parizu sam doživeo jednu od svojih najlepših pobeda, protiv Monfisa, posle tri sata igre pred prepunim Bersijem. Ove godine stigao sam u Pariz u odličnoj formi, ali sam svestan da će put biti težak. Teren je ove godine mnogo brži i svi ćemo morati da mu se prilagodimo", kaže Đoković.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>