Region

Svet

Region

Anđelina Džoli srpskim izbeglicama obezbedila domove!

Andjelina Džoli je na prošli Uskrs bila u poseti srpskim izbeglicama u Centru za raseljene u Rogatici, kada im je obećala da će da učini sve što može kako bi im pomogla i obezbedila bolje uslove za život. Andja obećanje ispunjava, a do septembra 2011. krov nad glavom dobiće 14 porodica.

Anđelina Džoli srpskim izbeglicama obezbedila domove!



Među njima su i sestre Lena (77) i Mara (73) Babić, sa kojima su Anđa i Bred Pit proslavili Uskrs.

Lena kaže: "Kad pomislim da ću dogodine u ovo vreme biti u toplom domu i imati kupatilo, krenu mi suze na oči. Nadam se samo da ću doživeti da to vidim i da će i moja sestra Mara do tada ozdraviti."

"Sećam se te lepe devojčice, kako je samo bila draga kada nam je dolazila za Vaskrs. Rekla je da joj je žao što ovako živimo i nemamo vode. Obećala je da će nam napraviti neku zgradu ovde, pa da imamo bolje mesto za život. Ko bi rekao da će stvarno tako da bude?! Stvarno ne znam kako da iskažem koliko nas je usrećila!" - dodaje Lena.

Andjelina Džoli je do sada od Vlade SAD obezbedila 700.000 konvertibilnih maraka, od ukupno 800.000 koliko je potrebno za izgradnju 14 stanova.

Ostatak novca će obezbediti opština Rogatica i Vlada RS. Ministar za izbegla i raseljena lica RS Omer Branković potvrdio je da je do realizacije ovog projekta došlo nakon posete Anđeline Džoli.

"Glumica je najzaslužnija za ovu prelepu vest. Njena humanost je probudila nadu ne samo kod izbeglica u Rogatici, nego i među drugim ljudima koji očekuju da bi njihove muke mogle konačno biti okončane" - kaže Branković.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>