Ljubav

Style

Saznajte zašto većina udatih žena vara svoje muževe

Prema najnovijem istraživanju, čak 67 odsto žena vara svoje muževe u potrazi za strašću i seksom, ali nijedna od njih ne želi da okonča svoj brak. Čini se da bi neverne supruge želele i jare i pare.

Saznajte zašto većina udatih žena vara svoje muževe



Koristeći podatke jedne internet stranice preko koje korisnici pronalaze ljubavnike/ljubavnice, profesor Erik Anderson sa Univerziteta Winchester u Velikoj Britaniji posmatrao je ponašanje 100 žena godina između 35 i 45, koje su se koristile uslugama navedene stranice.

Nakon što je proanalizirao njihove razgovore s potencijalnim "imaginarnim" ljubavnicima, Anderson je došao do zaključka da čak 67 odsto udatih žena isključivo traži strast, odnosno seks. Niti jedna od njih, međutim, ne želi da napusti svog supruga i većina njih tokom virtualnog razgovora vrlo pozitivno govori o svom mužu. Postavlja se pitanje ako su te žene emotivno ispunjene, čemu onda prevara?

"Naše istraživanje je pokazalo da se ovde ne radi o bračnoj disharmoniji, već o seksualnoj monotoniji koja je sasvim prirodna, ljudska u dugotrajnim monogamnim vezama. Najpredvidljivija stvar u vezama jeste što duže traju, to kvalitet i učestalost seksa opadaju. To je zbog toga što već sve 'znamo napamet' i što nam je dosadilo 'isto telo'", rekao je Anderson.

Bil Doerti, profesor na Univerzitetu Minesota koji nije učestvovao u istraživanju, dodao je još razloga zbog kojih ove žene traže samo strast, ne i razvod.

"Kod tih žena više se radi o tome da ih se uzima 'zdravo za gotovo', da se ne osećaju više poželjno. Traže ljubavnike kako bi se opet osećale privlačno i poželjno. Mislim, u neku ruku, da su tela manje bitna u dugotrajnim seksualnim vezama nego razum i srce", slikovito je objasnio dr. Doerti.

Autor: B.B.
Izvor: rtl.hr
Foto: imagerymajestic/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>