Region

Svet

Ispovest majke Andreje Pejić: Klanjam se svom detetu! (Foto)

Maneken Andrej Pejić koji je i zvanično promenio pol i postao Andreja, a njegova majka kaže da je ponosna na svoje dete i da joj je drago što je javno progovorio o sebi, a govorila je i detinjstvu svoja dva sina.

Ispovest majke Andreje Pejić: Klanjam se svom detetu! (Foto)


 
Andrej Pejić promenio pol - postao Andreja!
Odluka, sada njene kćerke, da o toj, nimalo lakoj temi progovori u javnosti, bila je izuzetno teška, ali i hrabra, kaže za "Vesti" Jadranka Pejić, Andreina mama. "Klanjam se svom detetu, bez obzira kako to možda neki vide. Zaboravimo sada na poziv modela, visoki stil života na Menhetnu i takve stvari. Sa sociološke strane je važno da je Andrea rekla da će o tome da govori javno, baš zbog toliko ljudi, toliko slične dece, bez obzira što su različiti. Ona je želela da pruži drugima nadu, podršku, ohrabrenje. Da možeš i treba da ustaneš za sebe, da pošteno svetu kažeš - jesam drugačiji, ali nisam kriminalac, nikome ne želim zlo. Tako sam rođen i to nije bio moj izbor. Od ovoga, kako sam se rodio, uz pomoć porodice i okoline, mogu da uradim najbolje što mogu."



Andrea Pejić pokrenula je svetsku modnu scenu 2010, kada se pojavila kao zanosna manekenka u telu muškarca. "Sa nešto malo para u džepu, sama je otišla u svet, prvo u London, Pariz, sama se snašla, a onda je prešla u Njujork. Kao majka, nisam mogla svojom učiteljskom platom, i radom na zameni, da joj priuštim puno, još kao samohrana majka, dok je stariji Igor studirao."

Srce mame Jadranke je osećalo da je njena Andrea drugačije dete, izuzetno pametno, pažljivo, pa se trudila da mu pruži još dodatnu ljubav i pažnju. "Moja Andreica je izgledala kao dečačić, ali sa nežnim plavim okicama. Još kao beba je bila takva. Volelo je dete da gleda moju šminku, da uskoči u moje štikle, da se igra sa devojčicama. Volelo je lutku, ali šta će, Bože, reći komšiluk, šta će reći baka. Osećala sam u srcu da će to biti drugačije dete. Pričala sam sa prijateljima o tome, ali govorili su mi da to ne mora ništa da znači, da će se promeniti u pubertetu", kaže Jadranka koja priznaje da joj je žao što tada nije bila edukovana o različitostima kod dece.

"Niko me nije uputio, možda sam pravila neke greške. Možda sam, da sam znala, mogla Andreicu da više zaštitim. Toliko mi je žao što joj nisam kupila Barbiku, a ona je toliko volela. Kupila sam joj neke glupe rendžere, za dečake, jer je brat Igor govorio da su oni bolji. Brat je stalno vukao na karate, fudbal, a ona nije bila zainteresovana", završava mama Jadranka.

Autor: M.P.
Izvor: Vesti-online.com
Foto: Facebook/Andreja Pejić

Viber

Izvor: Svet Plus


>