Svet

Region

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014: Maradona stao u zaštitu Suareza - koga je ubio?

Dijego Armando Maradona stao je u zaštitu Luisa Suareza koji je izbačen sa Svetskog prvenstva u fudbalu nakon što je ugrizao protivnika, reprezentativca Italije Đorđa Kelinija.

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014: Maradona stao u zaštitu Suareza - koga je ubio?



Legendarni Maradona je gostujući u TV emisiji nosio majicu u znak podrške urugvajskom reprezentativcu, na kojoj je pisalo "Luisito, uz tebe smo", i jasno izneo svoj stav da je Suarez nepravedno suspendovan, jer "nije nikoga ubio".
 
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014 - Luis Suarez izbačen sa Mundijala! (Video)

"Ova odluka je poražavajuća. Ne razumem. Koga je Suarez ubio da bi bio ovako kažnjen. Ovo je fudbal. Zašto mu FIFA ne stavi lisice i pošalje ga u Gvantanamo?", bio je revoltiran Maradona, a osvrnuo se i na pređašnja prvenstva i Zidanov peh na Mundijalu 2006. godine.

"Sećate se šta je Zidan uradio u finalu Mundijala 2006? FIFA mu je zatim dodelila Zlatnu loptu. Igrač naporno trenira tokom cele godine da bi igrao na Svetskom prvenstvu, i Luis je postigao 29 golova i oni ga ovako izbacuju. Neverovatno", istakao je slavni fudbaler.

Takođe je razgovarao i sa urugvajskim kapitenom Dijegom Luganom, koji je takođe na strani svog igrača ističući da ga tretiraju kao kriminalca: "Ništa nije učinio. I kako da ga ne branim na konferenciji za medije? On je sjajan momak. Ovo suspendovanje ga je jako pogodilo, sada, kada je na vrhuncu svoje karijere."

Podsetimo, FIFA je odlučila da pored suspenzije kazni Suareza sa 100.000 švajcarskih franaka i da mu, osim četvoromesečne udaljenosti sa terena, onemogući da narednih devet utakmica igra za svoju zemlju.

Autor: B.B.
Foto: Twitter/Eurosport.com EN

Viber

Izvor: Svet Plus


>