Region

Svet

Exit 2014: Multimedijalni spektakl na otvaranju uz Pet Shop Boyse!

U čast otvaranja najboljeg evropskog festivala, EXIT je pripremio na ovim prostorima neviđen audio-vizuelni spektakl, sa legendarnim Pet Shop Boys-ima u glavnoj ulozi.

 Exit 2014: Multimedijalni spektakl na otvaranju uz Pet Shop Boyse!Spektakularni događaj uz Pet Shop Boyse potpisuje svetska umetnica Es Devlin, čuvena po ceremoniji zatvaranja Olimpijade u Londonu 2012. godine, ali i po dizajnu turneja najvećih svetskih zvezda, kao što su Kanye West, Muse, Lady Gaga, Shakira, Miley Cyrus i drugi.

Ceremonija otvaranja najboljeg evropskog festivala biće održana na glavnoj bini EXITa u četvrtak 10. jula, na 158. rođendan Nikole Tesle i biće posvećena našem najvećem geniju. U temu ceremonije otvaranja će se savršeno uklopiti spektakularni multimedijalni performans Pet Shop Boysa pod nazivom "Electric", što je i ime njihovog najnovijeg albuma. Ovaj svojevrsni mjuzikl predstavlja jedinstveni spoj moćne scenografije, pozorišta, filma, muzike, lasera, ekstravagantnih kostima, originalne plesne koreografije i obilja sjajnih hitova.

Pop giganti Pet Shop Boys, sa više od 50 miliona prodatih ploča, svrstani su u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji dvojac u istoriji britanske muzike. U dosadašnjoj karijeri snimili su dvanaest studijskih albuma, nominovani su za šest Gremija i dobitnici su preko dvadeset muzičkih nagrada, od čega i tri Brit nagrade. Njihovi hitovi "It's a Sin", "West End Girls", "Go West", "Heart", "Paninaro", "Domino Dancing", "Always On My Mind" ili "Se A Vida E" uticali su na generacije muzičkih poklonika i dali pop muzici posebnu nijansu koja je i dalje krasi.

Renomirani britanski časopisi, The Telegraph i The Guardian ocenili su novi album i nastup legendarnog sastava sa maksimalnih pet zvezdica, navodeći da je u pitanju "pozorišni pop nove generacije" i da su Pet Shop Boys opet istupili korak napred, hrabro dajući svojim retro sintisajzerima ruho novog, digitalnog doba. Sam album dostigao je vrh UK top liste, jedne od najvažnijih muzičkih lista na svetu.

Nezaboravni nastup imali su i 2012. godine na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu, čiji je dizajn potpisala upravo Es Devlin. Ova umetnica je višetruko nagrađivana kostimografkinja, sa ogromnim iskustvom i projektima u širokom spektru audio vizuelnih umetnosti - opere, plesa, filma, pozorišta, televizije i koncerata. Takođe je sarađivala sa najvećim pop, rok i rep izvođačima, a lista zvezda s kojima je sarađivala, pored Pet Shop Boys, obuhvata i imena poput  Kanye West, Muse, Lady Gaga, Shakira, Miley Cyrus, Lanny Kravitz, Goldfrapp, Take That…

Širom sveta odlično ocenjeni album "Electric" predstavlja povratak PSB plesnoj muzici, i najbolju poruku mladim sastavima koji danas sviraju plesnu elektronsku muziku - ne radi se samo o beatovima! Njihove melodije su nezaboravne, njihove reči duhovite, emotivne i plemenite, a ceo šou je postavljen kao pobeda duha i intelekta nad raznim ružnim stvarima u životu. Iste vrednosti koje je Exit promovisao sve ove godine.

Autor: B.B.
Foto: exitfest.org

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>