Region

Svet

Vlade Divac druga živa legenda na avionu Air Serbia (Foto)

Vlade Divac postao je druga živa legenda čije će ime nositi jedan od aviona domaće avio kompanije Air Serbia, saopšteno je danas iz nacionalne kompanije. Bivši košarkaški reprezentativac izabran je zbog svog svetskog uspeha u sportu i velikog humanitarnog rada.

Vlade Divac druga živa legenda na avionu Air Serbia (Foto)



Air Serbia: Novak Đoković oduševljen idejom da avion nosi njegovo ime (Foto)
Posle Novaka Đokovića Nacionalna avio kompanija Air Srbija odlučila je da od danas u svoju flotu uvrsti avion koji nosi ime proslavljenog srpskog sportiste Vlade Divca. Svetski uspeh u njegovoj karijeri uključuje imenovanje za jednog od 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi, kao i činjenicu da je bio prvi evropski košarkaški as koji je prešao u NBA ligu, gde je igrao sa velikim uspehom, prenosi RTS.



Divac je rekao da je počastvovan izborom kompanijom "Air Serbia" i da se nada da će to priznanje privući još veću pažnju javnosti na potrebe dece u Srbiji. Od 2009. godine, Divac je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, a bavi se i humanitarnim radom.

Odluka je deo nacionalne kompanije programa "Žive legende" kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija, a do sada je avion te kompanije poneo ime tenisera Novaka Đokovića.

Autor: J.B.
Foto: Printscreen/Tanjug.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>