Svet

Region

Bivši lekar Mihaela Šumahera: Napravljeni su ozbiljni propusti u lečenju koji su umanjili šanse za oporavak!

Mihael Šumaher se od 29. decembra nalazi u veštački izazvanoj komi, a posle nekoliko trenutaka u kojima je bilo ideje o buđenju, sedmostruki šampion Formule 1 još uvek ne daje znake kojima bi potkrepio nadu svoje porodice koja veruje u oporavak.

Bivši lekar Mihaela Šumahera: Napravljeni su ozbiljni propusti u lečenju koji su umanjili šanse za oporavak!



Mihael Šumaher sve mršaviji, za tri meseca izgubio 20 kilograma!
Ovaj Nemac koji je odavno legenda Formule je 1 i sinonim za vozača je u poslednjih tri meseca koliko je u komi izgubio 20 kilograma i njegovi mišići su atrofirali. Več je bilo reči o tome kako se nikada neće vratiti u staro stanje i da, čak i kad bi se probudio iz kome, nikada ne bi bio onaj isti Mihael Šumaher na kojeg je ceo svet navikao. I dok njegova porodica veruje da će se oporaviti, kao i hiljade fanova širom sveta, Šumaherov bivši lekar Geri Hartštajn koji je sarađivao sa njim u Formuli 1 kaže da je došlo do ozbiljnih propusta u lečenju koji su i umanjili njegove šanse za oporavak.

Mihael Šumaher već deset nedelja u komi, šanse za oporavak sve minimalnije?
"Kako vreme teče, tako su šanse za oporavak manje. Znam da ga ljudi obožavaju, proveo sam godine uz stazu u Ferarijevom timu, noseći Ferarijevu kapu, zastavu i majicu, a sve to samo za Mihaela Šumahera. Jako sam zabrinut šta će se dogoditi kada jednog dana loše vesti budu objavljene", rekao je Geri Hartštajn koji je bio glavni medicinski delegat Formule 1 u periodu od 2005. do 2012. godine, a trenutno je na poziciji šefa Urgentnog centra u Belgiji.

Inače, Geri je od samog početka tvrdio da dolazi do ozbiljnih propusta u lečenju legendarnog Šumija, a sada je iskoristio priliku da to još jednom naglasi: "Od veoma dobro obaveštenih izvora dobio sam informacije da su postojali ozbiljni propusti kada je Mihaelovo lečenje u pitanju, a ti propusti su sasvim sigurno pogoršali ishod Mihaelovog slučaja. Ipak, moguće je da lekari iz bolnice u Grenoblu osećaju da na porodicu ne treba vršiti pritisak kako bi se Šumaher prebacio u neku drugu bolnicu, uprkos lošim procenama...".

Autor: M.P.
Foto: Facebook/Michael R. Schumacher

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>