Ljubav

Style

Četiri male navike koje stvaraju velike probleme u vezama

Iako ljudi misle da krupne stvari dovode do razvoda, neki brakovi se gase tiho, zbog malih sitnica, izraza lica, nečega što nije učinjeno ili rečeno. Ove četiri navike mogle bi da unište svaku vezu.

Četiri male navike koje stvaraju velike probleme u vezama



Negativne i nerealne žene najčešće ostaju same u životu
Prekidanje u toku govora:
Osim ako oboje ne funkcionišete tako da jedno drugome upadate u reč i tako skladno komunicirate, prekidanje je ružno i nepristojno. Jedno istraživanje čak ga izjednačava sa demonstracijom moći nad drugom osobom, što narušava intimnost. Sta treba da učinite? Dva ili tri puta nedeljno omogućite mu da govori o svemu što mu je u tom trenutku bitno. Vi ga za to vreme slušajte bez prekidanja.

Kolutanje očima: Ovo je još jedan izraz nepoštivanja. Istina, ništa ne govorite, ali tim malim pokretima očiju odajete omalovažavajući stav, što narušava poverenje. Ako vaš supružnik to radi, moguće je da to radi nesvesno. Zato mu na to trebate da ukažete i objasnite kako se zbog toga osećate. Kad shvati problem, kolutanje očima će se sigurno smanjiti, a i imaće šansu da se izvini.

Ostavljanje nereda iza sebe: Budimo realni, neki su uredni, a neki nisu, zato prihvatanje tih razlika može smanjiti ljutnju. Ako znate da vašoj partnerki smeta kad mokar peškir  ostavite na podu kupatila ili da će je neka druga neuredna navika izludeti, odbijanje da se promenite je vaše pravo, ali to pojačava bes i udaljava vas. Pitajte suprugu koje joj tri stvari najviše smetaju, pa izaberite onu koju će vam biti najjednostavnije da je promenite.

Sitničarenje i ispravljanje: Postoji više od jednog načina da se posuđe složi u sudoperu ili mašinu za pranje sudova, detetu promene pelene ili ispriča priča o tome kako ste se upoznali. Ali ima i onih koji uvek ispravljaju i najsitnije detalje. Kad sledeći put osetite potrebu da mu objasnite da čaše idu na gornju rešetku ili da ste na prvom sastanku bili u italijanskom, a ne kineskom restoranu, duboko udahnite i ništa ne govorite.

Autor: J.B.
Izvor: magazin.hr
Foto:David Castillo Dominici/freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>