Region

Svet

Poznati stručnjak tvrdi: Novak Đoković u avgustu završava karijeru!

Ima li još neko utisak da će Novak Đoković napraviti sve da uzme zlato na Olimpijskim igrama i onda se oprostiti od tenisa? Da li zaista u avgustu završava karijeru?!

Poznati stručnjak tvrdi: Novak Đoković u avgustu završava karijeru! Foto: Printscreen Youtube/Telegraf





Svi su fokusirani na Pariz i Novaka Đokovića. Rolan Garos će biti samo zagrevanje za ono što najbolji teniser sveta zaista želi - zlato na Olimpijskim igrama. Vimbldon će biti ili neće samo prolazna stanica na putu ka jedinom ostvarenom snu, najvećem koji je "beli sport" ikada video.

Svi u Srbiji, kao i u sportskom svetu, željno iščekuju trenutak kada će Novak Đoković konačno osvojiti tu dugo očekivanu medalju u avgustu u Parizu. Ali, šta će se dogoditi posle toga?

Bivši trener Endija Mareja, britanski teniser Mark Peči, smatra da će se Novak nakon osvajanja zlatne medalje fokusirati na kraj svoje karijere.

Peči je na društvenim mrežama, posebno na Tviteru, podelio svoje mišljenje, poredeći situaciju Novaka sa legendarnim Pitom Samprasom, koji je bio idol srpskog tenisera. Sampras je prošao kroz pad forme i rang liste, ali je pronašao novu motivaciju koja ga je odvela ka još jednom velikom uspehu u karijeri. 

Iako su ga mnogi otpisali, Sampras je osvojio US Open 2002. godine, stigavši do tada rekordnog broja od 14 Grend slem titula. Nakon toga, nije učestvovao na turnirima u narednim mesecima i konačno se penzionisao u avgustu 2003. godine, a u poslednjim godinama karijere osvojio je samo taj jedan, veoma značajan trofej, prenose Novosti.







"Ima li još neko utisak da će Novak napraviti sve da uzme zlato na Olimpijskim igrama i onda se oprostiti od tenisa? I dalje je među favoritima za titule na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali takvi rezultati iziskuju ogromnu žrtvu. Sve podseća na 2002. godinu i Pita Samprasa" - napisao je svojevremeno 80. teniser na ATP listi.

Kada je u pitanju nadolazeći raspored, Novak Đoković će učestvovati na Rolan Garosu, nakon čega sledi kratka sezona na travi. Pretpostavlja se da će Srbin učestvovati na Vimbldonu, ali će se potom odmah vratiti na šljaku jer se u Parizu održavaju Olimpijske igre. Teniski turnir na Olimpijskim igrama igra se od 27. jula do 4. avgusta, a nakon toga...

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/novosti


>