Ostalo

Sme�no

Dragi Bože kada će se završiti? Zašto je april astrološka noćna mora?

April 2024: Astrološka drama, retrogradni Merkur i eklipsa u Ovnu - razumemo li zašto je ovo najluđi mesec godine?

Dragi Bože kada će se završiti? Zašto je april astrološka noćna mora? Foto: Freepik




Nalazimo se u sredini aprila i daleko smo od kraja drame, ljudi.

Gledajući unapred i unutar sebe, ovo je nedvosmisleno najluđi mesec 2024. godine.



Loše vesti? Još uvek nije gotovo.

Dobre vesti? Ako možete da podnesete/iskoristite ovaj težak kršteni vatreni ispit, svetliji dani vas čekaju.

Proživljavamo duboko zbunjujući ciklus retrogradnog Merkura. Merkur trenutno retrogradira u snažnom vatrenom znaku Ovna, dajući razgovorima i komunikaciji pečat pečenosti i oštre ozbiljnosti.


Merkur će nastaviti svoju retrogradnost do 24. aprila, ali će ostati u znaku Ovna sve do 15. maja.


Energija Ovna = zapali sve kao zabavu


Eklipsa 8. aprila u znaku Ovna stvorila je konjunkciju sa Čironom, asteroidom neizlečenih rana, sugerišući da su svi mi bili aktivirani ili suočeni sa našim najstarijim bolovima.




Pod čudnim nebesima eklipse, teme otkrovenja i oslobađanja su prominentne, i ono čega ne možemo da se oslobodimo će brzo biti oduzeto od nas.


(Eklipsa + retrogradnost) X Ovan - Seizmička promena je zagarantovana i hrabrost je potrebna. Ako možemo da prihvatimo promene, onda se, protiv svetla paklenog ognja — borimo da pobedimo; ako ne možemo, nije važno, ipak dolazi po nas.

Na ličnoj belešci, i moj automobil i slepo crevo su eksplodirali u proteklim nedeljama, prešao sam iz udobnog okruženja u krevet skitnice, i tri od 10 mojih osnovnih odnosa su otišla putem pogrebne lomače, prenosi "nypost"

Eklipse nas destabilizuju kako bismo na kraju pronašli višu tačku i viši cilj. Priča se još uvek odvija, tako da ono što se trenutno čini kao užas i gubitak može se pokazati upravo ono što nismo shvatali da nam je potrebno.

Svaki deo aprilske boli je sličan kontrakciji/porođajnom bolu i sve to — blato i mulj, epski završeci, i prvi koraci mladunca žirafe ka novim počecima — zavere su u službi naše evolucije.

April je zaista vreme preporoda, ali kao što mi je nedavno prenela Nicole Love, vlasnica centra Soul Gratitude za holističko isceljenje, prolazak kroz proces rađanja je bolan. 

I dok na kraju tog proverbijalnog tunela postoji svetlost života, trenuci pre toga postaju tamni, stežući, gušeći, zastrašujući i vrlo, vrlo slični smrti.


Izranjanje nakon ruševina, rođenje nakon smrti


Dok se ciklus pomračenja tehnički završio 8. aprila, zbog navale energije Ovna, neće se zaista osećati kao da je završen dok Merkur ne napusti pakleni oganj Ovna za švedski sto Bika 15. maja.








Haos kulminira


20. aprila, Sunce ulazi u fiksni, stabilizujući znak Bika. Takođe, 20. aprila dolazi s jedinstvenim aspektom koji se dešava samo jednom u 14 godina, konjunkcijom Urana, planete munje i slobode, i Jupitera, planete obilja, raskoši i prekomernosti.


Ovaj tranzit je moćan i predstavlja krunu haosa. Očekujte neočekivano, ali i neočekivano prijatno.

Kada haos vlada, moj problematični tata Vaga često naziva situaciju "f--king casino". Metafora je adekvatna jer naši životi podsećaju na rulet, i svi ćemo u nekom trenutku ovog meseca osećati da su stvari loše i da je poraz neminovan.

Ali držite se čvrsto saznanja da je sve prolazno i da nas čeka dobro, i ako ne možete da zamislite kako su stvari postale tako loše, verujte da će isto neverovanje zahvatiti kada postane bolje.

Raspasti se da biste se sastavili, sagoreti do zemlje da biste oživeli tlo: Ne možete imati trenutak feniksa bez uništenja.


Ne propustite MESEČNI HOROSKOP za maj i NEDELJNI HOROSKOP
DNEVNI HOROSKOP

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/nypost


>