Region

Svet

Region

Serija Sila: Džihana privodi policija, Firuz-aga konačno prihvata Silu! (Foto)

Običaji u Mardinu ponovo uzimaju svoju žrtvu, sem što devojka gubi život zbog običaja i ljubavi, oduzima joj ga njen rođeni otac dok mlađi brat sve posmatra sa strane i ovo je jedan od možda najbrutalinih prikaza mardinskih običaja tokom cele serije.

Serija Sila: Džihana privodi policija, Firuz-aga konačno prihvata Silu! (Foto)



Posle ovog čina njen otac oduzima i sebi život, a sve to ostavlja teške posledice na dečaka koji je sve posmatrao. U međuvremenu Firuz-agi pozli i Sila mu spašava život, ali Boranova majka je natera da se skloni misleći da Sila pokušava da ga ubije. Kasnije, doktor objašnjava da je Sila zapravo spasila život Firuzu i proces prihvatanja ponovo počinje. Firuz je svestan da je Sila učinila dobro delo, a i ona je zabrinuta za svog svekra i situacija u porodici dobija novi tok.

Esma je otkrila Džihanu da čeka njegovo dete, ali je on optužuje kako dete možda nije njegovo. Esma objašnjava da njen muž ne može imati decu i da je oduvek želela da bude majka, ali Džihan insistira na abortusu jer već ima dvoje dece, razgovor prekida Dilaver i Esma ostaje uplakana.



Dok se Sila trudi da sve dovede u red, Boranova majka je optužuje da je pokušala da ubije Firuza, a Ajše dobija šamar u pokušaju da smiri situaciju. Mlada Ajše shvata da Sila nije imala zle namere, a čak i dečak koji je trebalo da ubije sestru ogorčen je zbog običaja i sarkastično komentariše kako konačno može ići uzdignute glave. Boran ga odvodi u policiju i dečak govori kako je sve to delo Džihan-age, međutim, kada ga policija privede na razgovor on tvrdi da nema ništa sa tim.



Džihanove planove dodatno komplikuje Azad koji uporno otvara fabriku i sve se više upliće u poslove. Zato Džihan organizuje ljude i odlazi kod Borana sa svojim ocem i bratom gde besno upada u njegovu kancelariju sa namerom da ga zaplaši. Međutim, Boran kao i uvek reaguje vrlo smireno i staloženo čak i kada ga stric optuži za izdaju. Ceo razgovor prekida telefonski razgovor sa Silom, koja javlja da se beba pomerila u stomaku i Boran ponovo ostaje rastrzan između emocija prema ženi i detetu i besa i gneva koji oseća prema Džihanu.

Iako Boranova majka i dalje misli da je Sila uzrok svih problema u njihovim životima, od odlaska Narin pa do Firuzovog infarkta, kada dođe vreme da se agi daju lekovi, ni ona ni Ajše ne umeju da protumače uputstvo i traže pomoć upravo od Sile, koja sa zadovoljstvom pomaže i daje lekove Firuzu.



Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>