Region

Svet

Mihael Šumaher skijao osam metara van obeležene staze! Stigli rezultati istrage!

Mihael Šumaher skijao je van obeležene staze u trenutku kada je doživeo tragičan pad, saopštili su istražni organi u Francuskoj, a na osnovu analize dvominutnog snimka kamere koja je bila pričvršćena za vozačevu kacigu.

Mihael Šumaher skijao osam metara van obeležene staze! Stigli rezultati istrage!



Supruga Mihaela Šumahera moli medije da odstupe: Novinar prerušen u sveštenika pokušao da uđe u bolnicu
Tužilac Albertvila Patrik Kensi rekao je da je sedmostruki svetski šampion Formule 1 Mihael Šumaher prilikom nesreće vozio osam metara van označene staze, kao i da je teško proceniti kojom se brzinom kretao. "Istraga dobro napreduje. Ako je potrebno, analiziraćemo kadar po kadar snimka sa njegove kacige...", rekao je Kinsi na konferenciji za medije.

Kinsi je izneo podatke koje su istražitelji dobili pošto su pregledali dvominutni snimak sa kamere koja je bila na Šumaherovoj kacigi.

"On je pratio crvenu stazu, a onda je skrenuo. Očigledno je izuzetno dobar skijaš, ali je jedna od njegovih skija udarila u kamen zbog čega je pao i udario glavom o kamen. Udario je u kamen osam metara udaljen piste, a on je pao devet metara van piste", kazao je Kinsi.

Tužilac Albertvila je rekao da nije moguće utvrditi kojom brzinom se Šumaher kretao. "Kad je otišao van staze, nije usporio, ali ne možemo tačno da kažemo koliko se brzo kretao", istakao je on. Naveo je i da nije bilo dovoljno snega na delu staze gde je Šumaher pao, ali je i isključio da je problem sa skijama bio uzrok nesreće.

Podsetimo, Šumaher se 29. decembra 2013. teško povredio tokom skijanja u francuskim Alpima, zbog čega je u komi s neizvesnim izgledima na oporavak.

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 je dva puta operisan, a njegovo stanje francuski lekari opisuju kao kritično, ali stabilno.

Autor: T.I.
Izvor: RTS
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>