Svet

Region

Anđelina Džoli dobitnica Oskara za humanost (Foto)

Holivudska zvezda Anđelina Džoli dobitnica je specijalnog Oskara za humanitarni i volonterski rad sa izbeglicama u Los Anđelesu, za koji joj je priznanje odala holivudska filmska industrija.

Anđelina Džoli dobitnica Oskara za humanost (Foto)



Počasnog OSkara su pored Anđeline dobili i glumica Anđela Lensburi i komičar Stiv Martin, kao i kostimograf Pjero Tosi za doprinos filmu.

Holivudska elita: Nikola Đuričko na dodeli Oskara sa Anđelinom Džoli! (Foto+Video)
38-godišnja glumica došla je na svečanost u pratnji partnera i kolege Breda Pita i svog najstarijeg sina Madoksa, kojeg je usvojila u Kambodži, a čast da je predstave imali su glumci iz njenog rediteljskog prvenca "Zemlja krvi i meda". Zahvalili su joj što je ljudima koji su proživeli poslednje sukobe na Balkanu pružila priliku da se izraze.

Primajući nagradu iz ruku slavnog reditelja Džordža Lukasa, Anđelina je izjavila da joj je majka uvek govorila da treba da živi život od koji će i drugima doneti dobro.



Bred Pit i Medoks u istim odelima na crvenom tepihu (Foto)
"Kada sam se srela sa ljudima koji su preživeli rat, glad i silovanje, saznala sam kakav je život većine na ovom svetu", izjavila je glumica, dodajući da je tada shvatila značaj reči svoje majke.

Anđelina Đoli je ambasador UN duže od deset godina. Prvi put je otišla na teren 2001. godine i od tada obilazi izbegličke kampove širom sveta i trudi se da podigne svest u svetu o ovom problemu.

Među prethodnim dobitnicima ovog humanitarnog priznanja su holivudski velikani Elizabet Tejlor i Pol Njumen.



Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus


>