Svet

Region

Anđelina Džoli naljutila Kineze svojom izjavom

Anđelina Džoli je uznemirila neke Kineze tokom promocije svog novog filma "Grdana - zla vila" pošto je rekla da joj je najomiljeniji kineski reditelj Ang Li koji je inače rođen na Tajvanu.

Anđelina Džoli naljutila Kineze svojom izjavomAnđelina Džoli i Leonardo DiKaprio dolaze u Dubrovnik na najglamuroznije venčanje?
Nisam sigurna da li ga doživljavate kao Kineza, on jeste Tajlanđanin, ali je napravio mnogo filmova sa kineskim umetnicima i glumcima", rekla je Anđelina Džoli . Sugerišući da su Tajvan i Kina potpuno odvojene zemlje glumica je naljutila kineske komuniste koji ne priznaju vladu Republike Tajvana i smatraju ga delom Narodne Republike.

"U trenutku uzbuđenja, brilijantna žena je postala tema podsmeha," napisao je jedan od korisnika socijalne mreže Weibo, dok ju je drugi nazvao "poremećom pristalicom za nezavisnost Tajvana".

Međutim, u Tajvanu je naišla na podršku. "Njen komentar o Ang Liju u potpunosti pokazuje da zaslužuje da bude ambasador dobre volje za UN, jer se ne plaši da kaže istinu", napisala je u znak podrške jedna osoba.

Autor: J.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus


>