Ljubav

Style

Šanse za brak: Velike za veze s posla, male za one iz kafića

Jeste li znali da parovi koji su se upoznali na poslu, preko prijatelja ili na fakultetu češće vezu krunišu brakom od onih koji su se upoznali u klubovima?

Šanse za brak: Velike za veze s posla, male za one iz kafića



Veze koje počinju upoznavanjem u noćnom klubu ili kafiću najčešće završe samo kao prolazna avantura, dok više sreće imaju parovi koji su se upoznali na poslu, pokazala je britanska studija koja je obuhvatila 2.000 ljudi.

Parovi koji su se upoznali na poslu i zaljubili najbolje znaju kako oboje reaguju pod stresom, što ih muči, a i zajedno grade nešto, piše Daily Mail. Osim toga, oni mnogo vremena provode zajedno. Svoju vezu brakom je okončalo 14 odsto parova koji su se upoznali na poslu, tri odsto više u odnosu na parove koje su upoznali prijatelji, potvrdilo je istraživanje.

Da je mesto kao i situacija u kojoj su se upoznali važna, misli gotovo 51 odsto parova. Svaki peti čovek laže o tome kako je upoznao partnera zato što se boje da je njihova veza osuđena na propast upravo zbog okolnosti u kojima su se upoznali. Deo njih samo želi da njihova priča zvuči zanimljivije, a 17 odsto parova laže zato što im je dosadno stalno da prepričavaju istu priču.

Upoznati nekoga na poslu može biti jako dobro zato što već imate nešto zajedničko i pre nego što se u potpunosti upoznate. Takvi parovi u potpunosti razumeju s čime se onaj drugi nosi na poslu pa ga razume puno bolje od partnera koji rade drugačiji posao, slažu se stručnjaci.

Najviše šanse da će njihova veza završiti brakom imaju parovi koji su se upoznali na:

- Poslu
- Preko prijatelja
- Oni koji su već bili prijatelji
- Tokom studija
- Preko interneta

Prekid je najverovatniji za parove koji su se upoznali u:

- Kafiću
- Noćnom klubu
- Na godišnjem odmoru
- Na kućnoj zabavi

Autor: B.B.
Izvor: 24sata.hr
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>