Ljubav

Style

7 svetskih dokaza zašto muškarci varaju

Činjenicu da su muškarci skloniji neveri od žena niko nikada nije opovrgao. Samo tokom proteklih nekoliko godina sprovedena su brojna istraživanja koja na sve načine pokušavaju opravdati promiskuitetno ponašanje pripadnika jačeg pola.

7 svetskih dokaza zašto muškarci varaju



Iako smatramo da je reč samo o izgovorima, sakupili smo rezultate nekih istraživanja, a vi procenite jesu li vredni uzimanja u obzir ili nisu.

Velika Britanija, avgust 2009.
Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Brunel u Londonu objašnjava kako je za mušku neveru odgovoran nagon koji muškarce čini manje izbirljivima kod žena, kada je u pitanju seks.

Nemačka, novembar 2009.

Muška nevera prepisana je nižem nivou oksitocina - hormona koji pojačava osećaj nežnosti i privrženosti te na kraju i poverenja, objašnjava istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u nemačkom gradu Bonnu.

SAD, avgust 2010.
Na američkom Univerzitetu Cornell na temeljnom istraživanju sprovedenom na uzorku nevernih muškaraca, došli su do zaključka kako muškarci varaju kada osećaju prazninu u životu, a to se najviše prepisuje onim pripadnicima jačeg pola koji su finansijski ovisni o svojim partnerkama.

Kanada, jun 2011.

'Kakav otac takav sin', izreka je koja, sudeći po istraživanju sprovedenom na Univerzitetu u Guelphu, itekako pije vodu. Naime, naučnici tvrde kako postoji duboka veza između ponašanja oca i sina te ako je otac bio neveran velika je verovatnoća da će njegove greške ponoviti i sin.

SAD, avgust 2012.
Istraživanje koje su sproveli naučnici i studenti univerziteta u Oaklandu dokazuje kako je za mušku neveru kriva nesigurnost. Naime, dokazali su kako nizak nivo samopouzdanja značajno utiče na njihove odluke o prevari partnerke.

Kina, novembar 2012.
Naučnici s kineskog univerziteta Renmim tvrde kako su za mušku neveru zapravo krive žene. Naime, istraživanje je dokazalo kako su neverni partneri većinom oni koji nisu zadovoljni trenutnim seksualnim životom.

SAD, avgust 2013.
Muškarci su puno češće neverni zbog snažnijeg seksualnog nagona. Naime, njihova je potreba za seksom dvostruko snažnija zbog čega su skloniji prevarama od žena, tvrdi najnovije istraživanje sprovedeno na teksaškom univerzitetu u Austinu.

Autor: B.B.
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Neil Guegan/Corbis

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>