Region

Svet

Milan Popović napravio sinu srpski pasoš, Severina pobesnela! (Foto)

Salve optužbi sa svih strana krenule su na Severinu Vučković kada je tražila da njihovog zajedničkog sina njegov otac Milan Popović viđa samo u Hrvatskoj. Hrvatskoj pop-ikoni deo javnosti to je zamerio jer je ispalo da želi isključiti oca iz detetovog života.

Milan Popović napravio sinu srpski pasoš, Severina pobesnela! (Foto)



Milan Popović može viđati sina i bez Severine
Koliko god se ona sve vreme dramatičnog raskida čvrsto drži odluke da ne raspreda o prljavom rublju u javnosti, upravo imajući na umu dobrobit svog deteta, teško je u tim okolnostima ostati emotivno neokrznut. A da ima razloga za strah od mogućeg odvođenja sina iz Hrvatske, dokazuje srpski pasoš deteta, koja se nenadano pojavila.

Za taj pasoš Severina do pre dve nedelje uopšte nije znala jer ga je Milan Popović napravio bez njenog znanja i saglasnosti. Večernji list u posedu je slika pasoša, koji je u aprilu ove godine na ime Severininog i Popovićeva sinčića izdala Policijska uprava Pančevo.


Foto: Marko Prpić

Fotografija deteta na pasošu u Hrvatskoj ne bi nikako prošla, potvrdili su u policiji. Naime, na njoj se ne vidi vrh detetove glave. Hrvatski bi granični policajac takav pasoš, pri eventualnom pokušaju izlaska deteta iz zemlje, ocenio sumnjivim i kod kolega sa srpske strane proverio je li legalna, tražio bi dokaz o starateljstvu, saglasnost drugog roditelja, s kojim bi kontaktirao te proverio je li prijavljena otmica.

"Milan Popović je nakon raskida pretio Severini. Govorio joj je, ako ga ostavi, da će joj se osvetiti, da će je ocrniti u medijima, uništiti joj karijeru, a spominjao joj je i slučaj Anđe Marić. Zbog toga je Severina tražila da Milan njihovog sina viđa samo u njenom prisustvu jer se bojala da će ga u suprotnom odvesti izvan Hrvatske i da ga neće vratiti. Dokaz Milanovih loših namera je pasoš koju je napravio Aleksandru nelegalno, bez Severininog znanja. Severina je za pasoš saznala tek pre otprilike dve nedelje i to je bio ključni dokaz da Milan te pretnje nije izrekao samo u afektu, već da ih je i planirao izvršiti", ispričao je Tomislav Petrović, Severinin menadžer.

Prema Zakonu o putnim ispravama Republike Srbije, za maloletnu osobu zahtev za izdavanje putne isprave podnosi jedan od roditelja, uz pismenu saglasnost drugog overenu u opštini ili na sudu. Izuzetno će se pasoš izdati bez saglasnosti drugog roditelja ako je taj drugi nestao, ako mu je nepoznato prebivalište ili boravište ili je umro, ako je jednom roditelju sudski dodijeljeno starateljstvo, ili posebnom odlukom suda, potvrdili su nam iz pravnog tima Autonomnog ženskog centra u Beogradu.

Severina je Milanu potpisala saglasnost na zahtev za državljanstvo njihovog deteta, i za prijavu boravka kada bi bila u Beogradu, ali za pasoš nikada.


Foto: Marko Prpić

Pasoš je predan Severini krajem septembra, nekoliko dana pre ročišta na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu, gde je, kako su mediji potom izvestili, sud doneo privremenu meru po kojoj otac ima pravo viđati dete svake druge nedelje, ali u Hrvatskoj. Petrović veruje da je na predaju pasoša Popovića nagovorio njegov advokat.

Advokat Milana Popovića posle prvog ročišta: Zadovoljni smo, napravili smo pomak!
"Time su stvoreni uslovi da Milan može viđati svoga sina i bez prisutnosti Severine. Ona je sve vreme za to da se dete i otac viđaju, to nije sporno, kao majka svesna je da detetu njegov otac treba, ali ne želi da joj sin bude odveden. O odlukama suda ne mogu govoriti, mogu samo reći da je Severina ročištem zadovoljna i da je sretna što će se Milan i Aleksandar nastaviti viđati jer su odluke bile očekivane", zaključio je Tomislav Petrović.

PR Milana Popovića Tatjana Vojtehovski potvrdila je da je on napravio pasoš za njihovog sina, ali tvrdi da je kao i u pitanju državljanstva deteta imao saglasnost majke. No, dokument o saglasnosti o izdavanju srpskog pasoša nije ustupila. Severina navode da je dala saglasnost za vađenje srpskog pasoša kategorički demantuje.


Foto: Dado Đilas

Bitku za starateljstvo dvadesetomesečnog Aleksandra Popovića započeo je njegov otac. On se obratio Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu sa zahtevom da se razreši status starateljstva deteta. Nakon toga je isti zahtev sudu predala i Severina.

Nakon nekog vremena Milan Popović svoj je zahtev povukao uz obrazloženje da ne želi komplikovati situaciju i da je nepotrebno da se na sudu vode dva zasebna procesa oko istog predmeta.

Svog sina u tom periodu nije video više od dva meseca, prvi susret nakon jula bio je sredinom septembra u Centru za socijalno u Zagrebu. Sledeće ročište na kojem bi se trebalo doneti trajno rešenje u slučaju starateljstva malenog Aleksandra zakazano je za decembar. Do tada Milan Popović dečaka viđa vikendima, ali ne smeju napustiti Hrvatsku.

Autor: M.P.
Izvor: Večernji.hr

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>