Svet

Region

Novak Đoković dobio od Amerikanca pismo na srpskom: Ti daješ nadu celom svetu!

Nepoznati Amerikanac napisao je dirljivo pismo na srpskom našem najboljem tenisertu Novaku Đokoviću i pokušao da mu ga dostavi lično dostavi posle sinoćnjeg meča, ali kako nije uspeo, objavio je ovo pismo na društvenim mrežama.

Novak Đoković dobio od Amerikanca pismo na srpskom: Ti daješ nadu celom svetu!



"Ne znam odakle da počnem ovo pismo. Možda najpre, misleći na Isusa za tebe, za tvoju žrtvu koji su podneo zarad svoga naroda i svetskog sporta. Novače, hvala ti za sve. Sinoć sam pokušao da ti uručim ovo pismo na US Openu, posle intervjua za ESPN, ali nisam uspeo. Ja sam Amerikanac i učinio sam sve kako bih ovo pismo preveo na srpski".

Ovako glasi pismo koje je Amerikanac srpskog porekla napisao najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, koje je okačio na jednu društvenu mrežu. Autor loše govori srpski, pa je koristio internet-prevodilac.

Prenosimo post u celosti:

"Novak, Where do I start this letter? Where do I begin? Maybe first by thanking Jesus for you, for yourhard work and all the sacrifice you have given for yourself and your people and global sport. Thank you Novak for everything. I tried to give you this letter last night at the U.S. Open after your ESPN interview, but couldn't. I am an American but did my best to translate the rest of the letter into Serbian:

Novaku,
Ponekad, kad te gledam osećam pritisak koji si nosio i izdržao u tvom mladom životu. U dubokom i tajnom mestu srca, nosio si mnogo bola. Vaša srpska nacija, srpski narod su godinama bili napadnuti od svetskih sila, a ti si bio kao mladić bespomoćan. Ovaj bol koji nosiš s vremena na vreme je vidljiv onima sa Duhom Božjim, oni koji razumeju bol i patnju. Možemo osetiti tvoju tugu, ali onda možemo i da videmo tvoju nadu. Ti si pun nade i daješ svetu nadu. Možda, u nekim zemljama na zapadu ljudi to ne osećaju, ali mi koji su razbijeni, koji znaju patnju, mi smo puni nade kada te vidimo i kad te gledamo. Za decu u Kinu, Brazilu, Indiji, Rusiji, ljude širom sveta - ti si simbol nade. Najviše od svega ti si simbol nade za tvoju Srbiju. Vi Srbi su 'the Lord's people.' Vi ste pretrpeli tako mnogo, nema istorijske knjige koja može da snimi sve vaše boli u prošlosti. Od 500 godina ropstva pod islamom, u balkanskim ratovima na početku dvadesetog veka, do Austrougarskog carstva koji je želeo totalno uništenu Srbiju, do Drugog svetskog rata...".

Autor je potpisan kao Ranko Tutulegdžija, prenosi "Kurir".

Autor: B.B.
Izvor: Kurir
Foto: telegraph.co.uk

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>