Region

Svet

Jovana Janković i Srđan Predojević ostaju bez posla

Pošto su čelni ljudi televizije "Pink" doneli odluku, da i u jesenjoj programskoj šemi "Jutarnji program" vode Vlada Stanojević i Minja Miletić, voditeljski par koji čine Jovana Janković I Srđan Predojević mogao bi da ostane bez posla.

Jovana Janković i Srđan Predojević ostaju bez posla



"Kada su Jovana i Srđan otišli na odmor, čelnici Televizije „Pink“ morali su u rekordnom roku da im nađu zamenu, pa je izbor pao na Minju i Vladu. Iako su u početku bili skeptični kako će gledaoci reagovati na ovu promenu, vrlo brzo se ispostavilo da je mladi par sasvim adekvatna zamena i da je bez problema održao dobar rejting jutarnjeg programa. I kasnije, kada je Minja otišla na odmor, a došla Gordana Uzelac, tendencija dobre gledanosti se nastavila, pa je u vrhu „ružičaste“ televizije odlučeno da podmlađena ekipa nastavi da i od jeseni budi višemilionski auditorijum" - rekao dobro obavešteni izvor i nastavio:

"Jovana i Srđan treba zvanično da se vrate sa odmora 30. avgusta, a pre toga će imati sastanak sa Mitrovićima na kojem će im biti predočen plan za jesenju sezonu i ponuđen novi ugovor sa umanjenom sumom, u skladu sa brojem radnih dana" - zaključuje naš izvor.

Da će Jovana i Srđan od jeseni dobiti pojačanje potvrdio je i sam Vlada Stanojević:

"Koliko ja znam, Minja i ja ostajemo u jutarnjem programu i u novoj sezoni, a ovih dana bi trebalo da imamo sastanak sa čelnicima „Pinka“ u vezi sa tim. Postoje dve opcije: da ostanemo da radimo program tokom vikenda ili da se sa Jovanom i Srđanom menjamo iz dana u dan. Videćemo šta će biti odlučeno" - rekao nam je Vlada.

Jovana Janković i Srđan Predojević počeli su da vode jutarnji program u aprilu, a već početkom jula otišli su na godišnji odmor. Zanimljivo je da njihove kolege, recimo sa RTS-a, nemaju taj luksuz da budu na odmoru dva meseca. O trajanju odmora zaposlenih na RTS-u  Natašom Miljković koja je voditeljka i urednik "Jutarnjeg programa" je odgovorila:

"Novinari na RTS-u koji imaju autorsku emisiju imaju odmor do početka nove sezone, odnosno do 1. septembra, a oni koji nemaju, u šta spada i jutarnji program, imaju odmor od dve do tri nedelje preko leta. Na našoj televiziji je to sa odmorima regulisano zakonom prema kom svako ima pravo na odmor od 20 do 25 radnih dana godišnje. Ukoliko je reč o novinaru sa dužim stažom, onda odmor može i da se produži nekoliko dana" - rekla je Nataša Miljković.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>