Region

Svet

Sulejman Memo Haljevac u suzama: Ispunio sam ocu dve želje, ostala je još jedna! (Foto)

U poslednjoj sezoni popularnog rijaliti-programa Farma nije pobedila ni starleta, ni estradni umetnik, ni pevač. Trijumf i ček od pedeset hiljada evra odneo je umetnik, Sulejman Haljevac Memo.

Sulejman Memo Haljevac u suzama: Ispunio sam ocu dve želje, ostala je još jedna! (Foto)



Akademski slikar, rodom iz Sarajeva, svojom lucidnošću, kreativnošću, neobičnim humorom koji poznajemo iz popularnih "nadrealista" i nepresušnom pozitivnom energijom, osvojio je srca televizijskog gledališta. Iako je nedovoljno poznat na našim prostorima, danas jedan od najpopularnijih Sarajlija, koji se nije ni najmanje nadao trijumfu, pobedio je i na finalnoj večeri rijaliti šou-programa Farma osvojio znatno više glasova od poznatih javnih ličnosti sa našeg estradnog neba koje su se takmičile u ovom rijalitiju.

Pod velikim pritiskom i euforijom zbog neprospavanih noći, tridesetjednogodišnji umetnik, koji je već trijumfovao u popularnom bosanskom rijalitiju "Izgubljeni" govori o tome kako se oseća posle osvajanja nagrade i otkriva planove za budućnost.

Sulejman Memo Haljevac: Stanija, rasturio sam te! Možeš samo da plačeš!
"Verujte, još mi se čini kao da sanjam. Učestvovati u najgledanijem rijaliti-formatu na našim prostorima već je bila velika stvar za mene. Nijednog trenutka nisam ni pomislio na pobedu u Farmi. Dok smo se Stanija i ja na finalnoj večeri vozili kolima do studija u Šimanovcima, gde je trebalo da se proglasi pobednik, u glavi mi je samo bilo na koji način ću da joj čestitam, da li da je poljubim ili samo potapšem po ramenu. Ona je bila prilično samouverena i ubeđena da pobeđuje. I onda, Ognjen Amidžić je pročitao moje ime. Ludilo. Zaledio sam se i od sreće, u svom maniru, "izubijao" i "išutirao" ljude oko sebe svojim nespretnim euforičnim pokretima. Od tog trenutka, već nekoliko dana uopšte ne spavam", započinje razgovor Sulejman Haljevac Memo.


Foto: Marko Todorović

Sarajevski umetnik oprobao se i u televizijskom poslu, imao je autorsku emisiju "Zlate mi" koja je emitovana u Bosni, a želeo je da uđe u Farmu samo na petnaest dana da bi se u Srbiji čulo za njega.

"Moji drugari i ja verovali smo da ću se u Farmi zadržati svega dve nedelje. Velika mi je želja bila i ostala da u Beogradu organizujem izložbu mojih umetničkim dela. Ovaj rijaliti bio je idealan način da me neko zapazi i pozove me. Jedino je moja supruga Lejla verovala u mene do kraja. Kada sam kretao za Beograd, rekla mi je: "Memo, ti ćeš pobediti". Ona je tad bila u drugom mesecu trudnoće i osećala je da nosi devojčicu. Napomenula mi je da ću, ako osvojim glavnu nagradu, tim novcem opremiti sobu za našu curicu. Poželela je da ona bude sva u roze elementima i detaljima. Tako da ću celu novčanu nagradu dati njoj da rasporedi kako želi", govori Memo.

"Kada sam izašao sa Farme, istog trenutka drugari su mi rekli da moja Lejla nosi devojčicu. Već imam sina Ajdana, pa šta mi više treba, ja sam najsrećniji čovek na svetu. Samo bih još poželeo da moj otac, koji je teško bolestan, dočeka da vidi unuku koju je žarko priželjkivao. Njemu sam od tri ispunio dve želje, pobedio sam na Farmi, podariću mu unuku, samo je još ostalo da, po njegovoj velikoj želji, organizujem izložbu u Beogradu", sa suzama u očima priča pobednik četvrte sezone rijatija Farma.


Foto: Eksluziva.ba

Sulejman Haljevac objašnjava da je boem u duši, slikar ekspresionista i ističe da bez Sarajeva, koji smatra najboljim gradom na svetu, kao i njegovih jarana ne može. Obožava izlaske, pa kad se sprema za izložbu, sedam dana zatvori se u kući i nigde ne izlazi, jer drugačije ne može da sputa svoju nemirnu dušu. Inače, njegove slike nalaze se širom sveta u uglednim ustanovama kulture, a seća se i prve velike samostalne izložbe na kojoj je bio nezapamćen broj ljudi, ako se uzmu u obzir kulturni događaji u Bosni.

"Na mojoj prvoj samostalnoj izložbi bilo je šeststo ljudi, moja umetnička dela krasila su zidove, a goste je pesmom zabavljao moj veliki prijatelj Halid Bešlić. Od njih šeststo, petsto pedeset nikada nije bilo u nekoj galeriji. Moglo se čuti: "Ljudi, idemo na izložbu, peva Halid". Nisam želeo da pažnju skrenem na sebe tako što ću nekog kustosa nagovoriti da o meni i mom radu napiše hvalospev. Kroz opuštenu atmosferu običnim ljudima približio sam umetnost i dokazao da je ona svima dostupna. Na moju veliku sreću, ljudi koji do moje izložbe nisu ni kročili u neku ustanovu kulture, nastavili su da odlaze na izložbe drugih autora. Te večeri moja izložba počela je u osam časova, a već je u deset bila kao prilog u trećem državnom "Dnevniku"", zadovoljno govori tridesetjednogodišnji slikar i dodaje da bi, ako bi dobio dobru ponudu, možda ponovo ušao u novi rijaliti.

"Ušao bih ja ponovo u neki rijaliti šou-program, ali me posle dva osvojena prva mesta sigurno niko više neće zvati. Možda me pozovu u rijaliti u Somaliju, nikad ne reci nikad", kaže na kraju razgovora Sulejman Haljevac Memo.

Autor: M.P.
Izvor: Hello
Foto naslovna: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>