Region

Svet

Momčilo Bajagić Bajaga: Pevali smo na krilima publike

Posle spektakularnog koncerta koji su Bajaga i "Instruktori" u subotu veče održali pred 30.000 ljudi na Donjem gradu Kalemegdana, frontmen benda Momčilo Bajagić i dalje sabira utiske i, ne skidajući osmeh s lica, kaže da je sve bilo fenomenalno.

Momčilo Bajagić Bajaga: Pevali smo na krilima publike



Ni pljusak koji je publiku "umio" do gole kože nikome nije smetao.

"Koliko smo brinuli zbog kiše, na kraju je i pljusak delovao kao naručeni specijalni efekat", kaže Bajaga. "Podsetilo me malo na onaj kišni Tašmajdan 1985. Izgleda da nam je suđeno da u Beogradu veliki koncert radimo uz kišu, ali bilo je odlično. Publika je bila fantastična, ostali su mokri na kiši, svaka im čast!"

Na pitanje koji bi trenutak izdvojio kao poseban, Momčilo kaže da ih je bilo nekoliko, ali je nestvaran bio onaj kad je pevao pesmu "Grad": "U njoj ima stih "Na nebu sevnula je munja...", a u tom trenutku je stvarno na nebu sevnula ogromna munja. I svi su bili oduševljeni".

"Instruktori" su "prašili" na Kališu gotovo tri sata, ali je grmljavina uspela da skrati koncert za tri pesme.

"Odsvirali smo gotovo sve što smo planirali, ali smo imali u planu još tri pesme na bis. Međutim, zvali su nas iz Agencije za vanredne situacije i rekli da će da padne grad veličine teniske loptice. To se i dogodilo, ali ne u Beogradu, već u Inđiji. Tamo ima 20 povređenih. Zamislite da je pao na Kalemegdanu, bilo bi nekoliko hiljada povređenih sigurno. Tako da smo morali da odsviramo "Zažmuri" i završimo koncert", objašnjava Bajaga.

Frontmen benda priznaje da mu je ovo sigurno jedan od najznačajnijih koncerata u dosadašnjoj karijeri:

"U ovo vreme, kad svi znamo kakva je ekonomska kriza, čast je dobiti ovoliku podršku od Beograda i Beograđana. Hvala im u moje i ime mog benda. Dali su nam takav vetar u leđa da nismo mogli da budemo loši!".

Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: M. Labudović

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>