Region

Svet

Joe Satriani pred koncert u Beogradu: Muzičari treba da nauče kako da učine ljude srećnim (Foto)

Američki gitarista Džo Satrijani, uoči koncerta 24. maja u Sava centru, najavio je da u Beograd dolazi sa novim bendom.

Joe Satriani pred koncert u Beogradu: Muzičari treba da nauče kako da učine ljude srećnim (Foto)



Takođe je najavio da će svirati hitove i ceo novi album "Unstoppable Momentum", a sve će biti dopunjeno odličnim "indastrijal" svetlosnim šouom i video projekcijama.

"Veoma smo uzbuđeni zbog celog šoua. Imali smo već koncert u Istanbulu i bilo je odlično. Znam da će se i fanovima u Beogradu dopasti", istakao je Satrijani u telefonskom intervjuu Tanjugu.


Joe Satriani u Istanbulu

Prisećajući se prošlog gostovanja u Srbiji 2006. godine, rekao je da je imao odličan koncert i da je publika bila fantastična, ali nije imao priliku da upozna Beograd.

"Nažalost bio sam u Beogradu manje od 24 sata. Stigli smo kasno popodne, davao sam intervjue, odsvirao koncert, ušao u autobus i otišao. Nisam imao priliku da izađem napolje, prošetam ulicama, probam hranu. Bio sam potpuno fokusiran na koncert", seća se poznati muzičar.

"Mislim da ću ovoga puta imati više vremena, pošto dolazimo dan ranije, da upoznam lokalno stanovništvo, probam vašu hranu i piće i opustim se malo pre koncerta", dodao je on.

Zanimljivo je da je Satrijani zahtevao da sva neiskorišćena hrana iz njegove garderobe posle beogradskog koncerta bude upućena lokalnim narodnim kuhinjima ili prihvatilištima, a na raspolaganju će im biti bogat izbor čokolada, muslija, čipsa, pereca, sendviča, svežeg voća (jabuke, pomorandže, banane), sireva, domaćeg keksa, pica...



Sa bendom u kome su klavijaturista Majk Kineli, basista Kris Ceni i bubnjar Vini Kolajuta, Satrijani će u Sava centru predstaviti novi album na kome, kako kaže, sa svojim saradnicima donosi više energije.

"Želeo sam da predstavim nove muzičare koji su mi pomogli da podignem nivo energije. Materijal sadrži različite uticaje. Želeo sam da zvuk i izvođenje budu mnogo kreativniji, tako da imamo novi zvuk, bolje tekstove, snažnije melodije, luđe solaže na gitari", objasnio je Satrijani.

Jedan od najuticajnijih gitarista, koji je podučavao značajne muzičare poput Stiva Vaja, Lerija Lelonde, Rika Hanolta i Kirka Hemeta, kaže da se muzička scena mnogo promenila u odnosu na njegove početke i očekuje da će mlada generacija gitarista doneti "nešto zaista uzbudljivo i uvesti nas u novu eru sviranja".



Trudi se da ukaže mladoj generaciji muzičara, uzrasta od 10 do 16 godina, da treba potpuno da se posvete instrumentu, jer misli da će njihovi pogledi biti sveži i drugačiji. Uz savet mladim muzičarima da mnogo vežbaju i rade na razvijanju dobrog zvuka, Satrijani je naglasio da je "ekstremno važno da muzičari nauče kako da učine ljude srećnim".

"Muzičari moraju da nauče kako da stvaraju muziku za druge. To znači da moraju da nauče da sviraju pred bilo kojom grupom ljudi, u bilo kojoj situaciji, jer to je ono što je društvu potrebno od muzičara - da budu sposobni da sviraju i budu deo svakog dela života ljudi. Da bi se to postiglo nije dovoljno samo vežbati sviranje. Morate da naučite da svirate sa drugim muzičarima i svirate muziku za ljude, a jedini način da to uradite, jeste da izađete i probate", ocenio je Satrijani.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>