Region

Svet

Jelena Janković razočarana: Teško mi je što se tako piše o meni

Srpska teniserka Jelena Janković je u više navrata igrala povređena za reprezentaciju Srbije, ali je preskočila mečeve 1. kola Fed kupa prošlog vikenda protiv Slovačke upravo iz zdravstvenih razloga.

Jelena Janković razočarana: Teško mi je što se tako piše o meni



Našla se na udaru kritika, a posebno su joj zasmetale one koje su došle od Jelene Genčić. Jelena je ipak uspela da se pojavi na turniru u Dohi koji je počeo u ponedeljak, ali je zaustavljena već na startu i singla i dubla. Srpska teniserka, 25. na svetskoj rang listi kaže da nikada sebi ne bi dozvolila da igra za svoju zemlju onako kako je igrala u Kataru. Ipak, našla se na udaru kritičara.

"Stalno čitam njene negativne komentare koji prelaze granicu dobrog ukusa i postaju uvrede. Na finalu u Pragu, kada kao jedina teniserka u istoriji dobijam drugu nagradu Srce, za požrtvovanost u Fed kupu, gospođa Genčić kaže za mene da se tako ne igra za reprezentaciju, a ja se raspadam od povreda. Zar je normalno da u trenutku kada rizikujem zdravlje zbog Srbije, u trenutku kada mi Svetska teniska federacija odaje priznanje za požrtvovanost, ona kaže da ja zabušavam", rekla je Jankovićeva, između ostalog, za "Sportski žurnal".

Ona je istakla kako je još u Pragu, na finalu prošlogodišnjeg Fed kupa, rekla kako se polako oprašta od igranja za Srbiju, ali da je spremna da pomogne, te da je sada pogrešila zbog toga.

"Mnogo sam razočarana zbog svega što se dešava posle Fed kupa, zbog raznih izjava u pojedinim medijima. Zar je moguće da je sve što sam uradila za reprezentaciju u proteklih 12 godina tako brzo zaboravljeno? Koliko puta sam povređena igrala za svoju zemlju i nije mi žao, ali mi je teško što se sada tako piše o meni", pita se Jelena.

Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zbog povreda nisu nastupile za Fed kup reprezentaciju u meču sa selekcijom Slovačke u Nišu. Jelena Genčić u ovom postupku dve teniske heroine vidi njihovu želju da definitivno napuste reprezentaciju, pa se stoga i javnost mora fokusirati na igračice koje ostaju na raspolaganju Dejanu Vranešu.

"Jelena i Ana su jasno pokazale da im se ne igra za reprezentaciju, iako su ne tako davno hvalile atmosferu u timu i obećavale da će i dalje nastupati u Fed kupu. One su svoje uradile i doviđenja, više ne treba komentarisati njihove postupke tim povodom. Okrenimo se devojkama koje su igrale. Usmerimo svoju pažnju na njih i pokažimo strpljenje, jer Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc zaista vrede i zaslužuju to. Videćete kad njih dve steknu samopouzdanje, koje im je falilo protiv Slovakinja. Biće to sasvim druga priča", rekla je Jelena Genčić.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>