Svet

Region

Halit Ergenč odgovara na prozivke: Sulejman je ljubavna priča

Junak trenutno najgledanije turske telenovele na Balkanu "Sulejman Veličanstveni", Halit Ergenč oglasio se povodom oštrih kritika turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

Halit Ergenč odgovara na prozivke: Sulejman je ljubavna priča



Premijer je ovu seriju okarakterisao kao skrnavljenje istorije njihove zemlje, a glumce bestidnicima. Obračun premijera sa ekipom "Sulejmana" traje duže od mesec dana, a glumica Merjem Uzerli, koja tumači lik Hurem, morala je da se povinuje njegovim željama i da se u novim epizodama treće sezone pojavljuje isključivo sa burkom iliti maramom na glavi.

Prilikom uručenja nagrade od Unije turističkih preduzetnika i ulagača Turske za ulogu u "Sulejmanu Veličanstvenom", koji je doprineo razvoju turizma ove zemlje, Ergenč je konačno istupio u ime svih koji predstavljaju seriju i poručio da ona predstavlja pobedu turske kinematografije i njen povratak na evropsku scenu, i da je to ono što treba da se slavi.

"Istorijske činjenice prikazane u seriji "Sulejman Veličanstveni" su tačne, ali mora biti jasno da na njima nije akcenat", rekao je Halit Ergenč. "Reč je o ljubavnoj priči i u tom svetlu se naš projekat mora posmatrati, a ne kao dokumentarni program. Poslednjih godina napravili smo bezbroj serija i filmova, i to je naš doprinos turskoj sadašnjosti, koja će se jednog dana, nadam se, tumačiti kao slavna prošlost."

Prvi čovek turske vlade najoštrije je osudio reditelje ove i sličnih serija, koje se bave istorijom njegove zemlje, ali i vlasnike televizijskih stanica. On je istakao da u njihovoj istoriji nije bilo takvih predaka, te da mu sultan Sulejman iz serije uošte nije poznat.

Autor: B.B.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>