Svet

Region

Feliks Baumgartner osuđen zbog nanošenja telesnih povreda

Tri nedelje posle skoka iz strastosfere kojim je stekao slavu u celom svetu, austrijski ekstremni sportista Feliks Baumgartner osuđen je za nanošenje telesne povrede.

Feliks Baumgartner osuđen zbog nanošenja telesnih povreda



Pokrajinski sud u Salcburgu odbacio je njegovu žalbu na prvostepenu presudu i presudio da je kriv za nanošenje telesne povrede.

Širom sveta poznati Austrijanac je, sada pravosnažno, osuđen na novčanu kaznu u visini od 1.500 evra. Baumgartner, koji nije prisustvovao suđenju, 30. septembra 2010. pesnicom u lice udario je jednog kamiondžiju iz Grčke. Grk je usled udarca zadobio povrede u predelu glave.

Incidentu je prethodila svađa između Grka i jednog nemačkog vozača, a Baumgartner se u to umešao i stao na stranu vozača putničkog vozila.

Za tročlano sudsko veće žalbenog senata bilo je jasno da je prvostepena presuda bila ispravna i da nije bilo reči o samoodbrani, na koju se pozivao Baumgartner. On je tvrdio da ga je Grk napao udarcem nogom, a da je on tek potom uzvratio odgurnuvši ga. Sud je, međutim, to video drugačije i poverovao je Grku, zbog čega će Baumgartner od sada u svom dosijeu imati i stavku da je osuđen za nanošenje telesnih povreda. Ta kazna će u dosijeu biti pet godina, nakon čega se, prema zakonu, briše.

Advokat grčkog kamiondžije, posle suđenja, rekao je da je Baumgartner trebalo dogovorom da reši sve, jer "ćemo ubuduće možda imati jednog ambasadora UN sa krivičnim prekršajem u dosijeu".

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: The Guardian

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>