Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Markova ćuretina najbolja, Marija nominovana (Foto)

Deseta nedelja serijala "Prvi kuvar Srbije" počinje neobičnim zadatkom za kuvare. Danas moraju da spreme ćuretinu sa mlincima. Dinča je bolestan, pa je izostao iz takmičenja.

Prvi kuvar Srbije: Markova ćuretina najbolja, Marija nominovana (Foto)



Kuvari moraju sami da naprave mlince, tj. da ih umese, za šta je potrebno malo više vremena, pa zbog toga imaju 60 minuta za kuvanje, nakon 3 minuta provedenih u prodavnici za nabavku namirnica.

Pre početka kuvanja, Petar razmešta kuvare i oni će od sada kuvati na novim mestima. Dat je znak za početak i počinje spremanje ćuretine. Veca je rekao da je jedna od legendi vezanih za Tita bila i ta da mu je ćuretina sa mlinicma bila omiljeno jelo, samo što ju je on drugačije zvao - purica sa mlincima.



Žiri pomaže kuvarima oko testa i sečenja ćuretine, a Petar je Bojani napravio testo za mlince, što je i javno priznao, da ga kuvari ne bi prozivali kako joj stalno pomaže.

Suzana je rekla da bi volela da je pekarka i da bi se njena pekara zvala "Kod Sju". Petar se uhvatio za glavu kada je probao Marijin sos od brašna, senfa, kečapa i pavlake, i rekao da je to vrhunac gluposti današnje emisije, a i testo koje je pekla u rerni je izgorelo, pa je morala da mesi ponovo. Ona misli da je za sve to kriv žiri koji joj smeta i mota se oko nje, a naročito "Milica veštica", kako ju je nazvala.



Vreme za kuvanje je isteklo i takmičari iznose svoja jela na veliki sto postavljen ispred žirija. Posle degustiranja svih jela i različitih mišljenja, žiri se složio da je Marko spremio najbolju ćuretinu, pa će on imati zadatak da proba jela ostalih kuvara i kaže koja su tri najslabija po njegovom ukusu, a članovi žirija će izabrati ko će biti nominovan za izbacivanje.

Marko smatra da su Marija, Bojan i Suzana najslabije danas uradili zadatak, a žiri odlučuje da je Marija ta koja je napravila najgore jelo, pa je nominuju za izbacivanje u petak. Ko će joj se pridružiti, videćemo u sutrašnjoj emisiji "Prvi kuvar Srbije".



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>