Region

Svet

Maca prelomio: Ne želim da budem direktor pozorišta!

Priča o postavljanju glumca Dragana Marinkovića Mace na mesto direktora Pozorišta mladih u Novom Sadu ponovo je dobila neočekivani epilog, i Maca, čije je imenovanje danas trebalo da potvrdi Skupština grada Novog Sada, predomislio se i tvrdi da je zbog “bezočne kampanje koja je vođena protiv njega” definitivno odlučio da ne prihvati mesto direktora.

Maca prelomio: Ne želim da budem direktor pozorišta!



"Obaveštavam odbornike Skupštine grada Novog Sada i onaj deo javnosti kom je do mog mišljenja stalo da nakon svega što je o meni izrečeno u poslednjih nekoliko dana ne mogu prihvatiti dužnosti v. d. direktora Pozorišta mladih u Novom Sadu. Kao čovek kom je Novi Sad u srcu, kome se dete ovde rodilo i grad koji sam zavoleo, baš zbog toga što je otvoren za sve ljude dobre volje, spreman sam da pružim svoj doprinos na svakom planu, a ponajpre u oblasti koja predstavlja moj životni poziv, ali ne po cenu šikane kojoj smo ja i moja porodica izloženi proteklih dana" - naveo je Marinković u svom saopštenju za medije i dodao:.

"Od onih pak koji su inspirisali, sprovodili i raspirivali bezočnu kampanju koja je protiv mene vođena u gotovo svim medijima očekujem da makar upola toliko energije i resursa ulože u raskrinkavanje ljudi koji su poslednjih godina unesrećili ovu zemlju, pokrali je kao i građane Srbije, a mnogi od njih to i danas nesmetano čine. Moja uloga bila je potpuno drugačija, da narodu, makar na momenat, vratim osmeh na lice."

Da podsetimo, gradski odbor SPO u Novom Sadu je sredinom septembra predložio Macu za direktora Pozorišta mladih, a nakon brojnih negativnih komentara, Marinković je odustao od kandidature, da bi se zatim opet predomislio. Prekjuče je zvanično predložen za funkciju upravnika, ali opet je odustao.

Autor:I.L.
Izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>