Region

Svet

Petra Cvijić 16. oktobra na optuženičkoj klupi

Sudjenje spikerki RTS-a Petri Cvijić, zbog optužbi da je 9. januara na pešačkom prelazu u Vodovodskoj ulici u Beogradu automobilom udarila Slobodana Bajića koji je preminuo od zadobijenih povreda, zakazano je za 16. oktobar u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Petra Cvijić 16. oktobra na optuženičkoj klupi



Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu tereti Petru Cvijić da je vozeći "opel korsu" dovela u opasnost živote ljudi, jer nije prilagodila brzinu.

Ona je, prema navodima u optužnici, svojim automobilom udarila Bajića koji je prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, a on je od zadobijenih povreda, nekoliko sati kasnije, preminuo od unutrašnjeg krvarenja u Urgentnom centru.

Konstatovano je da je Petra Cvijić vozila brzinom od 50 do 77 kilometara na sat i da je  prednjom levom stranom vozila udarila u desnu potkolenicu Bajića, koji je u tom trenutku bio na 3,9 metara ispred pešačkog prelaza. Veštak saobraćajne struke dr. Stojan Stojanović je u svom veštačenju od 20. juna dao tri moguće varijante kako je došlo do udesa, i za sve tri je zajedničko da se udes desio na pešačkom prelazu.

Autor: B.B.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>