Region

Svet

Australijanci snimaju film po romanu Mirjane Bobić Mojsilović

Australijska producentska kuća „Chop shop post pty ltd“ iz Brizbejna kupila je prava za snimanje igranog filma po romanu „Gospodin pogrešni“ naše poznate novinarke i književnice Mirjane Bobić Mojsilović.

Australijanci snimaju film po romanu Mirjane Bobić Mojsilović



" Već dva meseca se vode pregovori o otkupu prava za snimanje igranog filma, na engleskom jeziku, po mom romanu „Gospodin pogrešni“, koji je objavljen pre dve godine. To je priča o jednom slikaru i ženama koje je slikao. Delimično, moj lik je inspirisan Lusienom Frojdom. To je divna priča o umetnosti, stvaranju, ljubavi i čežnji svih mojih junaka da za sobom ostave trag - ili kao umetnici ili kao muze. Reditelj je Lav Bodnaruk, a producenata ima više" - otkriva Mojsilović.

Mirjana kaže da za sada ne zna ko će igrati u filmu, ali i da ne sme da govori o detaljima. Inače, Australijanci kupuju prava na njen roman, i to na dve godine.

"Divno je da će se po mom romanu snimati igrani film. Svi moji romani su potencijalni filmovi. Ima mnogo ženskih likova, a ima i mnogo sjajnih australijskih glumica. Ja bih, ako budem mogla da utičem, volela da jedna srpska glumica igra Ruskinju u tom filmu. Ali o tom - potom" - ističe kniževnica i dodaje da nimalo ne strahuje kako će ovaj projekat na kraju ispasti.

Na pitanje da li će nadgledati snimanje filma od početka do kraja, Mirjana kaže da za sada samo prodaje prava na roman, ali ako bude i pisala scenario, onda će to biti druga priča.

Iako je književnica na osnovu svojih romana radila nekoliko pozorišnih predstava, naglašava da je sada sasvim drugačija situacija.

Autor: I.L.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>