Region

Svet

Ispunjena najveća želja Tošeta Proeskog

U manastiru Sveto preobraženje u Kruševu, koji je pred smrt počeo da zida slavni pevač, održana prva služba. “Ovde je moj mir i znam da ću posle svega završiti ovde”, rekao je Toše Proeski u svom poslednjem intervjuu, snimljenom upravo u tom u manastiru.

Ispunjena najveća želja Tošeta Proeskog



Nepune tri godine nakon tragedije, u manastiru je održana prva služba. Uz ikone postavljene su i Tošetove slike. Ispunjena je njegova najveća želja - da se Sveto preobraženje izgradi.

Za života je počeo da zida manastir sa ocem Nikolom, svojom menadžerkom Ljiljanom Petrović i meštanima Kruševa. U novom crkvenom zdanju priključena je struja, urađeno spoljnje osvetljenje, napravljen kompleks sa sobama za spavanje.

"Trenutno se postavlja kamen temeljac za krst od 33,5 metara, što je takođe bila Tošetova želja, a visina nosi simboliku Isusovih godina. U okviru manastira gradimo i muzej od 2.000 kvadratnih metara, u kojem će biti smeštene stvari koje je Toše voleo“, ispričala je Ljiljana Petrović.

Fanovi iz čitave Makedonije žele da se mošti njihovog idola prenesu u manastir koji je toliko voleo i da baš na tom mestu pronađe večni mir.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>