Region

Svet

Ivan Ivanović ugostio šampione: Sloga je ključ uspeha (Video)

Gosti specijalnog izdanja emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" sinoć su bili sportisti koji su nas oduševili proteklih dana uspesima na Evropskim prvenstvima, srebrna rukometna i zlatna vaterpolo reprezentacija.

Ivan Ivanović ugostio šampione: Sloga je ključ uspeha (Video)



Rukometaši na čelu sa selektorom Veselinom Vujevićem otkrili su kako su tekle pripreme za Evropski šampionat, kao i koja je tajna ovog velikog uspeha.

Selektor je priznao da su u početku imali mnogo problema da se ukolpe, ali da su pozitivnom energijom i voljom sve uklopili i zbog toga ostvarili ovaj veliki rezultat.

"Imao sam velikih problema sa njima kada smo se okupili, od toga da ih odviknem od nekih starih navika, do toga da od njih napravim ekipu. Onda sam se probudio 31. decembra i rekao da neću više da se nerviram, već da ću samo pozitivno gledati na stvari do 29. janura i to je stvarno i donelo ovaj veliki rezultat. Od tog dana počeo sam da nosim i bedž "smajli", u koji sam gledao uvek kada se iznerviram" - rekao je Vuković.

Darko Stanić i Miomir Ilić rekli su da je uspeh postignut isključivom slogom i zalaganjem svakog igrača, da funkcionišu kao jedna porodica i da ih je to dovelo do velikog uspeha. Takođe su otkrili, da su posle svake utakmice zajedno sa stručnim štabom išli na pivo.

Vaterpolista Aleksa Šaponjić koji je inače najmlađi igrač u reprezentacij otkrio je da se lepo uklopio sa ostalim momcima, kao i da mu je bila velika čast što igra sa njima. Presrećan je što je što je osvojio zlatnu medalju i nada se da je ovo samo počeak u njegovoj karijeri. Aleksa je takođe ispričao jednu od anegdota koje je imao sa Filipom Filipovićem, sa kojim je inače delio sobu na prvenstvu:

"Filip se stalno uspavljivao tako što je gledao filmove, a ja ne mogu da spavam tako. Zamislite, pokušavate da zaspite, a u pozadini vam Švarceneger puca, a on spava kao beba. Kada sam ga pitao, jel mogu da ugasim?! Rekao mi je da ne mogu i ja sam morao da slušam" - rekao je kroz osmeh mladi Aleksa.



vaterpolo golman Slobodan Soro složio se sa rukometašima da je ključ uspeha na velikim takmičenjima sloga i da to vaterpoliste krasi godinama, jer funkcionišu savršeno. Takođe je rekao da su golmani bitni igrači, ali ne i ključni. Na pitanje Ivana, zašto je dopustio svojoj zameni da uđe u meču protiv Italijana, Soro kroz osmeh objašnjava:

"Sada ću ti otkriti tajnu, da bi počeo da stičeš sportsku penziju posle 40. godine moraš da braniš barem jednu utakmicu na nekom velikom takmičenju u dresu reprezentacije, eto ja sam želeo da da moj zamenik Branislav Mitrović stekne pravo na penziju".

Ivan je na kraju svim sportistima podelio satove i završio emisiju svojom čuvenom rečenicom: Hteli smo, stvarno smo hteli u goste da pozovemo i Jelenu Karleušu, ali ovo je bilo veče šampiona".

Autor: J.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>