Region

Svet

Danci ipak bolji od Srbije u finalu

U finalu Evrpskog prvenstva u rukometu reprezentacija Srbije poražena je od Danske rezultatom 21:18.

Danci ipak bolji od Srbije u finalu



Iako su naši rukometaši ušli sa velikom željom da se domognu najsjajnijeg odličja, sjajna igra Danskih rukometaša i još bolja odbrana onemogućila je "orlovima" da ostvare svoj najveći san i obezbede direktan plasman na Olimpijske igre. Ni na ovom meču odbrane jednog od najboljih golmana u Evropi Darka Stanića nisu izostale, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi ekipa kakva je Danska.

Konfuzna igra naših rukometaša u prvom poluvremenu meča omogućila je Dancima da se u nastavku meča odlepe na četiri gola prednosti, što je kasnije bilo jako teško dostići. Desetak minuta pred kraj meča, uspela je naša reprezentacija da smanji prednost nemilosrdnih danaca na samo gol prednosti, ali ponovo dolazi do brzih napada, promašenih golova i sjajnih odbrana danskog golmana. Do kraja utakmice Danci su dominirali i zasluženo osvojili zlatnu medalju.

Ipak, i pored  poraza u finalu naši rukometaši ostvarili su veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje i na taj način obezbedili direktno učešće na Svetsko  prvenstvo u rukometu, kao i kvalifikacije za Olipijske igre. Čestitamo našim rukometašima na uspehu koji su ostvarili i doprineli da još jedan sport ispiše srpsku istoriju.

Autor: J.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>