Svet

Region

Eurosong: U Bakuu kao u Beogradu!

Na ovogodišnjem takmičenju, koje će se održati u Bakuu, prestonici Azerbejdžana, takmičiće se predstavnici 43 zemlje, kao i u Beogradu 2008.godine, kada je oboren rekord zemalja učesnica, saopšteno je iz Evropske radiodifuzne unije.

Eurosong: U Bakuu kao u Beogradu!



Učešće su potvrdili Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Makedonija, Gruzija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Izrael, Italija, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Holandija, Norveška, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Velika Britanija.

Iako je bilo neizvesno njihovo učešće, ponovo će se takmičiti Italija, Mađarska i Austrija, a posle tri godine pauze na evrovizijsku scenu se vraća Crna Gora.

Zbog finansijskih problema su od takmičenja odustali Češka, Monako, Andora, Luksemburg i Maroko.

U sredu će žrebom 37 zemalja biti raspoređeno u dva polufinala, a 20 će se plasirati u finale i pridužiti Azerbejdžanu kao domaćinu i članicama velike petorke - Francuskoj, Španiji, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Italiji. Prvo polufinale biće održano 22. maja, a drugo dva dana kasnije. Finale na kome će se takmičiti predstavnici iz 26 zemalja održaće se 26. maja.

Autor: S.P.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>