Region

Svet

Srpsku manekenku umalo ubio kolor šampon

Srpsku manekenku Katarinu Prlinčević (19) umalo je ubio kolor šampon, kojim je prvi put u životu ofarbala kosu. Dva dana posle farbanja njoj se osulo i nateklo lice, glava joj je potpuno deformisana, a oko se zatvorilo. Katarina je hitno primljena u bolnicu, gde joj je konstatovana jaka alergija i data hormonska terapija i otpuštena je kući. Stanje joj se, međutim posle toga nije popravilo, pa strepi da će joj ostati trajne posledice po zdravlje.

Srpsku manekenku umalo ubio kolor šampon



Beogradska manekenka pre tri dana je kupila pakovanje biljnog kolor-šampona. Kaže da nikada ranije nije koristila nikakve farbe za kosu, pa se odlučila za biljni šampon, koji bi trebalo da je blaži.
 "Mama me je u sredu uveče ofarbala kolor-šamponom boje divlje kupine. Tokom noći koža na glavi je pocela da me svrbi, ujutru kada sam ustala izašlo mi je crvenilo po celu, vratu, oko ušiju, svuda gde je farba došla u kontakt s kožom. Počela sam i da otičem. Zvala sam lekara, rekao mi je da popijem antialergijske lekove. Međutim, kada sam se probudila u petak ujutru, glava mi je bila potpuno deformisana, natekla sam, izašli su mi plikovi, jedno oko se zatvorilo", priča Katarina.

Majka Danijela ističe da je juče dva puta vodila ćerku u bolnicu jer joj je bivalo sve gore. "Odvela sam je na kožno odeljenje, gde su hteli da je zadrže. Ipak su je posle moje molbe pustili da leži kod kuće. Primila je injekciju i prepisali su joj antibiotike i rastvor da utrljava u kožu glave. Rekli su nam da je farba proizvela jaku alergijsku koja izbija 72 sata, ali da nije životno ugrožena",  priča Danijela..

Izvor: Press

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>