Region

Svet

Tužba protiv Nemanje Stevanovića

Nakon što je pevač Nemanja Stevanović na "Prvoj" televiziji rekao da je Romima i homoseksualcima sve dozvoljeno "za razliku od nas normalnih ljudi“, tužilaštvo razmatra da li se radi o govoru mržnje.

Tužba protiv Nemanje Stevanovića



Tužilaštvo trenutno proverava da li u izjavi Nemanje Stevanovića ima elemenata za krivično gonjenje. Uskoro ćemo svakako imati odgovor kako će se dalje razvijati taj slučaj - rekao je Vlada Đorđević iz Republičkoj javnog tužilaštva.

I Radiodifuzna agencija i dalje analizira da li je "Prva“ napravila pogrešan korak time što je dozvolila da se ovakve reči emituju.

"Snimak tog događaja na TV "Prva“ biće pregledan u okviru redovnog nadzora. Ukoliko RRA bude smatrao da je reč o prekršaju zakona, biće pokrenut postupak, a javnost će o tome biti obaveštena" - izjavio je Srboljub Bogdanović iz RRA.

"Nije isto. Ona (komšinica Romkinja) je manjina, a oni su zaštićeni, kao i homoseksualci. Njima je sve dozvoljeno, a nama normalnim ljudima nije ništa" - , sporne su reči Nemanje Stevanovića u emisiji "Ekskluziv" na "Prvoj".

Izvor: Vesti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>