Ostalo

Sme�no

Srpska društvena mreža Fokus.rs - bolja od Fejsbuka

Internet ponuda na srpskom tržištu od pre nekoliko meseci bogatija je za novu društvenu mrežu „Fokus.rs“, koja, iako na prvi pogled liči na svetski poznate „Fejsbuk“ ili „Tviter“, ipak ima osobenosti ovog podneblja, a u nekim pojedinostima je, kako tvrde kreatori ove mreže, čak i bolja.

Srpska društvena mreža Fokus.rs - bolja od Fejsbuka



Korisnici „Fokusa“, osim kreiranja profila i grupa, kao i četovanja, imaju mogućnost za razmenu najnovijih informacija iz svih oblasti. Za razliku od „Fejsbuka“ ili „Tvitera“, Fokus.rs pruža mogućnost da u slučaju brisanja profila, koji je u tom slučaju trajno obrisan, korisnik može da ga reaktivira s istom imejl adresom.

Dejan Kljajić, jedan od kreatora „Fokusa“, kaže da im nijednog trenutka nije bila namera da prave srpski pandan „Fejsbuku“, a još manje da se takmiče sa najpoznatijom svetskom mrežom. Cilj je bio da se domaćoj javnosti ponudi nešto novo i atraktivno, takoreći „svetski, a naše“.

"Godinu dana rada trebalo je da bismo 1. aprila ove godine startovali sa domenom „Fokus“. Za ovih nekoliko meseci postojanja imamo već 5.500 korisnika, i ponosni smo na to, jer želimo da Srbiju predstavimo u najboljem svetlu. „Fokus“ kao društevnu mrežu prvo ćemo širiti u Srbiji, a onda i u regionu."

"Privatnost korisnika je apsolutno zagarantovana, a ono što je jedinstveno kod nas jeste da se tokom razgovora, odnosno četa dva korisnika, po pozivu može uključiti i treće lice, koje nije registrovano na sajtu. Srećni smo što javnost iz dana u dan prepoznaje to što „Fokus“ nudi, a mi im obećavamo još mnogo novina. Jedna od prvih biće verzija sajta na ćirilici tokom 2012. godine" kaže Kljajić.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>