Region

Svet

Region

Montevideo premijerno u Los Andjelesu 4. novembra

Domaći filmski hit "Montevideo, Bog te video" u produkciji "Intermedia Network", reditelja Dragana Bjelogrlića, 4. novembra biće prikazan na American Film Market u Los Anđelesu, koji se ove godine održava od 2. do 9. novembra.

Montevideo premijerno u Los Andjelesu 4. novembra



"Montevideo, Bog te video" kao srpski kandidat za Oskara u kategoriji najbolji strani film će se na američkom tržištu u "Wilshire Screening Room" na Beverli Hilsu predstaviti u okviru Evropske filmske promocije.

Ova organizacija koja se bavi promocijom i podrškom onih evropskih filmova koji ulaze u trku za Oskara, ove godine će na AFM, pored filma "Montevideo, Bog te video", promovisati još 11 filmova koji dolaze iz drugih evropskih zemalja (Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Irska, Island, Makedonija, Holandija, Španija i Švajcarska), a svake godine okuplja preko 8 000 profesionalaca iz filmske industrije iz više od 70 zemalja.

Ova filmska priča će do kraja oktobra biti i u takmičarskom programu još dva međunarodna filmska festivala, u Sao Paulu i u Fort Loderdelu na Floridi.

Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>