Region

Svet

Dragana Mirković kupila ulaznice za 2.000 naših iseljenika

I dok se dug države prema odbojkašima uvećava iz godine u godinu, odnosno posle svakog većeg takmičenja, srpska estradna zvezda Dragana Mirković napravila je gest vredan divljenja.

Dragana Mirković kupila ulaznice za 2.000 naših iseljenika



Naime, pevačica je iz svog džepa izdvojila je oko 80.000 evra i platila ulaznice za oko 2.000 naših iseljenika i tako im pružilo priliku da pogledaju finalnu utakmicu EP u Beču, a oni su uzvratili snažnom podrškom igračima i tako im pomogli da se domognu zlatne medalje. Svaka čast najpre našim momcima, koji su osvojili zlato, a i Dragani, koja im je možda i donela sreću.

Uvek neprijatne teme dugovanja države sportistima ovog puta dotakao se kapiten i lider nove generacije srpskih odbojkaša Ivan Miljković. "Ponovo smo državu bacili u trošak osvojivši medalju, obezbedivši tako novčanu nagradu koja je propisana pravilnicima. Nema problema, staćemo u red, jer nismo ništa dobili ni za bronzu sa Svetskog prvenstva od prošle godine. S druge strane, moram na naglasim da mi ne igramo za novac, nego za državu, grb i zastavu, koji se ne nalaze samo u dresu, već u srcu", naglasio je Miljković.

Srpska reprezentacija je dobila tri pojedinačna priznanja na Evropskom prvenstvu, a najbolji bloker šampionata Marko Podraščanin je istakao: "Dosta medalja smo osvojili prethodnih godina, ali nijedna nije bila zlatna. Uoči finala, rekao sam da bi ih sve menjao za najsjajnije odličje i ta želja mi se i ispunila. Hvala svima koji su bili uz nas. Uspeli smo, pre svega zahvaljujući našem velikom srcu i kolektivu", izjavio je Podraščanin.

Da smo u Austriji igrali na "domaćem terenu" jer smo imali konstantnu podršku velikog broja srpskih iseljenika potvrdio je i selektor Igor Kolaković. "Davali su nam potrebnu energiju, bili su veći optimisti od nas samih i njihov rodoljubivi instinkt se uvećavao i primio kod nas. Uoči puta, malo ko od nas je sanjao o pobedničkom postolju, a niko o zlatu", rekao je selektor zlatnih odbojkaša Igor Kolaković.
Sa druge strane, Snežana Samardžić-Marković, ministarka za sport i omladinu, napravila je lapsus prilikom obraćanja medijima. "Svaka čast momcima, želim im da se sada dobro odmore, a čelnici saveza i ja ćemo sada nastaviti sa planiranjem organizacije Evropskog prvenstva za rukometašice", rekla je Snežana, ali se ubrzo i ispravila i rekla da se radi o odbojkašicama.

Novak Đoković je kraj TV-a pratio svečani doček za odbojkaše ispred Gradske skupštine i tim povodom se oglasio rekavši: "Gledam doček zlatnih odbojkaša i hvata me jeza. Zaslužili su svaki trenutak proveden na balkonu. Bravo, momci!!!"
Inače, Nole je vrlo emotivno ispratio mečeve "orlova" u Beču:

"Toliko sam skočio kod poslednjeg poena da sam sigurno istegao mišić još više. Tražiću zato od odbojkaša da mi nadoknade štetu", zaključio je Nole u šali.

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>