Region

Svet

Tomu Zdravkovića glumi brat Novica

Nedavno je počelo snimanje filma o životu i radu pokojnog pevača Tome Zdravkovića. Pored brojne glumačke ekipe i pevača koji su poznavali Tomu, glavnu ulogu, tj. popularnog pevača će glumiti njegov rođeni brat Novica Zdravković.

Tomu Zdravkovića glumi brat Novica



"To je u stvari umetnički film koji je diplomski rad jednog studenta akademije. Ne znam sve detalje, ali sam pročitao scenario i mnogo mi se svideo. Nisam imao potrebu bilo šta da dodajem, jer je dečko odlično odradio priču. Vidim da je impresioniran Tomom i drago mi je što mu je baš njegov život inspiracija za film. Siguran sam da će gledaocima biti dočarano na pravi način lik i delo mog brata" , izjavio je Novica.

Ulogu je dobio prvenstveno zbog fizičke sličnosti sa svojim bratom a o tome kako se snašao u glumačkom poslu Novica je rekao: "Nema tu šta da se snalazim, sve je spontano. Glumim lik pevača, što sam i ja, i još mog brata. Pevam njegove pesme, dobra je ekipa i zanimljivo mi je na snimanju. Ozbiljno sam shvatio posao i potrudiću se da na najbolji mogući način dočaram Tomin lik i pesme. Moram priznati da je to izazov za mene. Ovaj mladi čovek je izabrao mog pokojnog brata kao lika i čoveka koji je obeležio jedan lep period. Toma je interesantan zbog svog načina života i stvaralačkog rada. Bio je boem i kao takav je umro, što je mnogima impresivno. A meni lično je satisfakcija, što je život mog brata izabran kao tema filma. Smatram da on to zaslužuje. To je i za mene velika stvar. Posle 20 godina od njegove smrti ljudi će se podsetiti njegovog lika i dela, što je za svaku pohvalu."

"Interesantno je da će se pored vrhunskih glumaca poput Bore Todorovića, Danice Maksimović u filmu pojaviti i dosta pevača, među kojima Šaban Šaulić i Merima Njegomir. Dragan Nikolić je trebao da glumi jednu od glavnih uloga, ali kako sam čuo mnogo je zauzet na nekim drugim snimanjima, tako da će morati da uzmu nekog drugog glumca, ali ne znam još koga. Drago mi je naravno i zbog Šabana, jer je i on deo tog vremena" , otkrio je Novica.

Ostaje nam da sačekamo premijeru ovog filma, a oni malo mlađi, koji se ne sećaju tih vremena moći će da saznaju više o čuvenom Tomi Zdravkoviću za koga slobodno možemo reći da je legenda naše narodne muzike.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>