Region

Svet

Region

U Ateljeu 212 premijerno prikazan komad Trst

Sinoć je u "Ateljeu 212" premijerno prikazan komad "Trst". Ova iskrena, setno-tužno-tragično-komična priča o velikoj ljubavi prema Trstu, i o velikim ljubavima u Trstu, izvodi na scenu nekoliko generacija kojima je ovaj grad obeležio najvažnije trenutke u životu.

U Ateljeu 212 premijerno prikazan komad Trst



Čitav komad odvija se u hotelu „Savoia“, u centru Trsta, danas, u čijim se luksuznim sobama na različite načine završavaju priče započete u tom gradu pre mnogo decenija. Istovremeno, ovo je priča o roditeljima koji svoja sećanja žele da podele sa decom, o njihovom odnosu, nespretnoj ljubavi, lažima, varljivim uspomenama i generacijskom jazu, koji je, ovoga puta, prelomljen upravo Trstom.

U nizu ličnih, duhovitih i neobičnih tršćanskih sudbina je i povratak švercerke Milanke na poslednji oproštaj sa carinikom iz Sežane, kao i pokušaj Umetnika da upravo na mestu za koje ga vezuju porodični dolasci i srećno detinjstvo, okonča svoju bolnu usamljenost. Vreme između perioda kada je Trst bio „naš“ i današnjeg vremena kada se ljudi koji ga jesu osećali kao svoj vraćaju njemu ne bi li ponovo našli ostatke svojih emocija i sećanja, je vreme koje se ne pominje u ovom komadu, ali ga svi likovi nose kao teret koga je nemoguće osloboditi se.

Briljantnu glumu Seke Sabljić, Branke Petrić, Svetozara Cvetkovića, Isidore Minić, Dare Džokić i drugih, publika je nagradila gromoglasnim ovacijama. Premijeri je prisustvovao i impozantan broj poznatih ličnosti: Ružica Đinđić, Rade Šerbedžija, Zoran Živković, Neda Arnerić, Duška Jovanić, Sanja Purić, Gorčin Stojanović, Olivera Kovačević, Jovan Ćirilov, Kokan Mladenović, upravnik ovog pozorišta i mnogi drugi.

Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>