Region

Svet

Poznati pevali za Japan (Video)

Više hiljada Valjevaca uživalo je u hitovima nekoliko zvezda domaće muzike na dvočasovnom humanitarnom koncertu „Valjevo za Japan“, sinoć na platou Centra za kulturu.  Posetilaca koncerta svakako bi bilo i više da u ovom gradu na Kolubari tokom celog dana nije bilo hladno i uz kišu, koja ipak nije sprečila Valjevce, među njima najviše mladih, da dođu na manifestaciju i burno aplauzima i skandiranjem pozdrave izvođače.

Poznati pevali za Japan (Video)



Prvi je nastupio Valjevac Željko Joksimović, a potom su, svi po tri pesme, pevali Jelena Tomašević, Neša Galija, Bora Čorba, Neverne bebe, Vlado Georgijev i Haris Džinović.

Domaćini humanitarnog koncerta bili Valjevac Miloje-Mića Orlović i valjevski zet Predrag Cune Gojković, dok su voditeljski par činili Jovana Janković i Srđan Predojević. Muzičari su besplatno nastupili u Valjevu, a Vlado Georgijev je obezbedio binu, tehniku i rasvetu za sinoćni koncert. Domaćin kolegama muzičarima u svom rodnom gradu, Željko Joksimović je rekao da su Valjevci na ovaj način pokazali solidarnost sa narodom Japana, dok je Vlado Georgijev ocenio da je ovo najmanje što mogu građani Srbije da učine za Japan, koji je Srbiji obezbedio značajne donacije.

Narod Japana je, kroz razne donacije, Valjevu obezbedio pomoć vrednu preko tri miliona evra. Gradske vlasti su uoči koncerta za pomoć Japanu izdvojile milion dinara, a otvoren je i poseban žiro-račun na koji novac uplaćuju građani i valjevske firme. Humanitarni koncert “Valjevo za Japan” organizovan je na inicijativu Valjevca profesora dr Boška Đukanovića, direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.



Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>