Region

Svet

Vendi: Ceca zaslužuje veću kaznu

Vesna Vukelić Vendi šokirana je odlukom suda i dogovorom koji je Ceca Ražnatović postigla sa tužilaštvom. Prema njenim rečima, načinjena je velika nepravda i smatra da je Ceca stavljena iznad svih pa čak i iznad države.

Vendi: Ceca zaslužuje veću kaznu



"Znate kako kaže stara poslovica, malim lopovima se skidaju glave, a velikim šešir. Ovim aktom, gestom tužilaštva, države bačena je prašina u oči svakom dostojanstvenom građaninu i svakom intelektualcu. Nepunih godinu dana kazne u vidu kućnog pritvora nekom ko je osam godina lagao da nešto nije uradio, a onda preko noći priznao da jeste. Ovo zaista vređa inteligenciju svakog čoveka" - rekla je Vendi i uporedila Cecin slučaj sa hapšenjima u zdravstvu.

"Nerazumno mi je da lekar koji dobije mito od 500 evra bude osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine, a neko ko prećuti nekoliko miliona evra bude kažnjen tako što će morati osam meseci da sedi kod kuće, a pitanje je da li će i to morati da odsluži" – zapitala se Vendi.

Ono što je u poslednjih sedam dana privuklo veliku pažnju medija je vest da je Ceca posle podizanja optužnice posetila jedan manastir, što je Vesni jako zasmetalo, jer to smatra svetogrđem.

"Smeta mi huškanje medija i korišćenje božjih hramova zarad tamo nekog marketinga. To što neko odlazi u svetu kuću ne znači da je vernik, da je pobožan. Ritualno poklonjenje ne znači da neko traži spas kod Hrista… Ono što ja preporučujem svima, pa i takvima je da iako uspevaju da svojim muvažama i makljažama prođu nekažnjeno, treba strašno da se plaše, da im klecaju kolena od nebeske, božje kazne, a ne od ovozemaljske. Kad dođe božji sud, moći će ili da se kuvaju u Ognjenom jezeru na 3.000 stepeni ili da se smrzavaju u Tartaru na minus 3.000 za večnost. Važno je ne ubijati, ne pljačkati, ne biti prevarant… A ljudi koji to jesu, spasa im nema" - zaključila je Vendi.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>