Region

Svet

Telekomova firma sponzorise Merlina, naša Nina i dalje traži sponzora

Dok srpska predstavnica na „Evrosongu“ Nina Radojčić još traži sponzore za takmičenje koje se održava sledećeg meseca, srpska telekomunikaciona kompanija u Bosni i Hercegovini, ćerka firma „Telekoma Srbija“, podržala je kandidata BiH Dina Merlina, poznatog po antisrpskim izjavama i otvorenoj podršci Aliji Izetbegoviću u vreme rata tokom devedesetih.

Telekomova firma sponzorise Merlina, naša Nina i dalje traži sponzora



Pored podrške na evropskom takmičenju, kompanija „M:tel BiH“, izabrala je Dina i za promotera jednog od svojih paketa.

Podsetimo, Merlin je svojevremeno bio pripadnik „zelenih beretki“ i javno podržavao muslimanske vojne akcije, a sećanja je pretvorio i u pesmu „Vojnik sreće“, uz izjave da nikada neće gostovati u Srbiji.
Sagovornici „Alo!“ iz pevačke branše skandalizovani su odlukom srpske državne kompanije da sponzoriše bosanskog kolegu, koji je upamćen po izjavi da su „Srbi bolestan narod“. Era Ojdanić smatra da je ovakvim postupkom srpska kompanija dala legitimitet Merlinovim antisrpskim stavovima.

"Oni su sada praktično potvrdili i overili sve što je Dino izjavljivao protiv Srba, ispadosmo stvarno ludi i bolesni" - rekao je Ojdanić. On dodaje da svi pevači iz BiH, Makedonije i Hrvatske imaju dobru prođu u Srbiji, dok srpski pevači u te zemlje nisu dobrodošli.

"Teško da bi Era Ojdanić mogao da ode u Bosnu i da ga podrži neka bosanska firma. Ne smem ni da pomislim kako bi na to reagovala TV BiH" - navodi Ojdanić. Njegova koleginica Zorica Marković šokirana je nezainteresovanošću srpskih kompanija za domaće pevače.

"Mi smo jedinstven narod na svetu sa receptom kako sam sebe zaje*ati - ocenila je Markovićeva. Umesto direktnog komentara na Merlinove nacionalističke stavove, ona je poručila: „Kad je Tito umro, plakala sam, kad se raspala Jugoslavija, plakala sam i dan-danas zbog toga plačem.“

U „M:telu BiH“ takođe nisu želeli da komentarišu Merlinov antisrbizam, ali objašnjavaju da sa njim sarađuju zbog „Evrosonga“, projekat koji „M:tel“ tradicionalno podržava.

"Prošle godine podržali smo nastup grupe „Regina“ na „Evrosongu“. Odlučili smo da podržimo i ovogodišnje takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ i pre nego što se znalo ko će od bosanskih izvođača učestvovati. Ispostavilo se da je to Dino Merlin, sa kojim pre toga nismo sarađivali - izjavila je Aida Halilović, portparol".

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>