Style

Ljubav

Poslednje godine života Jelene Žigon obeležila je velika trauma

Poslednje godine života glumice Jelene Žigon obeležila je velika trauma, kada je u njen dom upao provalnik. Bila je sama u kući, i provalnik ju je fizički napao. 

Poslednje godine života Jelene Žigon obeležila je velika trauma Foto: Printscreen Youtube/Sve što mi pripada







Ostavši u amanet neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, odlazak čuvene glumice Jelene Žigon predstavljao je ne samo gubitak umetničke veličine već i emotivnu prazninu koja je odzvanjala 10. aprila 2018. godine. U 85. godini, nakon kratke bolesti, Jelena je tiho prešla pragove ovog sveta. Njeni najmiliji su je ispratili na večni počinak, a u tom tužnom času, njena ćerka Ivana Žigon je u njenu grobnicu položila knjigu "Tražim pomilovanje" autorke Desanke Maksimović.


U emotivnom oproštaju od žene koju je najviše volela, Ivana je uputila potresne reči: 

"Izvornice, naša draga, poklanjamo ti ovu knjigu poezije jer, kada si otvorila oči u bolničkom krevetu i ugledala ovu knjigu, osmehnula si se, i za to ti zahvaljujemo."

Tri godine pre nego što je tiho preminula, Jelena Žigon je doživela tešku traumu.

2015. godine, u njen dom je upao provalnik, što je predstavljalo veliki šok za glumicu. Bila je sama u kući, i provalnik ju je fizički napao. 

"Bio je snažan, znatno mlađi od mene. Gurnuo me je, maltretirao, stegao mi vrat i neprekidno ponavljao: 'U redu je, Jelena, neću vas povrediti'. Verovatno je to govorio da bih izbegla viku", ispričala je tada potresena glumica.


Foto: Printscreen Youtube/KTV Televizija


Kako je dalje otkrila, provalnik je od nje zahtevao sve dragocenosti koje je imala u kući. 

"Nisam mogla ni da odgovorim jer me je pritisnuo, pa je počeo da pretura po fiokama. Uzeo je novčanike sa stola, nešto novca što sam imala", dodala je Jelena Žigon. 

Inače, tokom svoje karijere, Jelena se istakla u mnogim ulogama, naročito kao Jelena u popularnoj seriji "Žikina dinastija".

Bila je u braku sa glumcem Stevom Žigonom sve do njegove smrti 2005. godine. Sa Stevom je imala kćerku Ivanu, takođe glumicu, i sina Nikolu, slikara.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>