Region

Svet

Milan Kalinić kroz suze o detaljima saobraćajne nesreće: Video sam mrtvog čoveka

Glumac je izgubio kontrolu nad vozilom i sudario se sa automobilom u kome je bilo četvoro putnika.

Milan Kalinić kroz suze o detaljima saobraćajne nesreće: Video sam mrtvog čoveka Foto: Printsreen Youtube/K1 TV



 Milan Kalinić, otvorio je dušu svojoj supruzi Sandri, gostujući u sopstvenoj emisiji "Preživeli" na televiziji K1 u kojoj je podelio detalje strašne saobraćajne nesreće koja se dogodila 1. marta 2015. godine u selu Dupci kod Brusa, dok se sa suprugom i dvoje dece vraćao s Kopaonika.

Kalinić je izgubio kontrolu nad vozilom i sudario se s automobilom u kojem je bilo četvoro putnika. Supružnici, koji su bili na mestima vozača i suvozača, zadobili su povrede unutrašnjih organa, dok je muškarac povredio glavu, a žena se žalila na bol u stomaku. Njihova snaja lakše je povređena, a sin se ugruvao. Svi su prevezeni u Opštu bolnicu u Kruševcu, gde su im urađene detaljne analize. Glumac je bio testiran na alkohol, ali mu nije pronađen u krvi. Ipak, zbog izazivanja udesa, kažnjen je novčano i izrečena mu je mera zabrane upravljanja vozilom na četiri meseca zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Sudija je uzela u obzir to što je Kalinić priznao krivicu tokom istrage i suđenja, što je doprinelo ubrzanju procesa, kao i to što je mlad i što ga oštećeni u saobraćajnoj nesreći nisu gonili. Iako je za krivično delo koje je počinio bila zaprećena kazna do četiri godine zatvora, sud nije prihvatio predlog zamenika osnovnog javnog tužioca da se Kaliniću izrekne i šestomesečna zabrana upravljanja vozilom, pored novčane kazne.

- Gledam sve te ljude, oni se deru, šok... Prilazim kolima i zatičem situaciju, vozaču je bio volan u grudnom košu. On je bio nagnut nad volanom i leži sa otvorenim očima. Vidim mrtvog čoveka. To je najgori trenutak u mom životu. Vidim čoveka koji ne daje znake života, on je mrtav. Gledam ga i kažem sebi: "Ja sam ubio čoveka!" Osećam da sam van sebe, okrenuo sam se autu, gledam tebe, Teu i Vuka. Kažem sebi: "Ti si uništio život svima! Uništio sam mojoj deci život!" To je pakao, kraj, gotovo. Nema više nikakvog života. Okrećem se ka ovom čoveku, gledam ove ljude... Kreće da mi se vrti u glavi. To je šok u kom ne znam šta da radim, kome da pomognem. Krajičkom oka vidim, da mu mali prst radi i cela ruka. On je samo bio u stanju šoka par sekundi, došao je sebi. Brzo optrčavam auto, čupam, lomim sve. Hitna pomoć i policija su se pojavili neverovatnom brzinom - prisetio  se Milan i otkrioa da je mađarski državljanin, koji je bio za volanom na sebi imao najmanje povreda za razliku od ostalih putnika, ali je jedino bio životno ugrožen.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>