Lepota

Ljubav

Kako izabrati savršenu nijansu crvene boje za kosu, od jagode do bakra!

Izbor savršene crvene nijanse za kosu može biti uzbudljiv poduhvat, jer postoji širok spektar tonova od jagode do bakra. Evo nekoliko koraka kako biste pronašli idealnu crvenu boju za vašu kosu!

Kako izabrati savršenu nijansu crvene boje za kosu, od jagode do bakra! Svet Plus






Ako pratite trendove u pop kulturi, verovatno ste primetili vaše omiljene poznate ličnosti kako eksperimentišu s različitim nijansama crvene kose. Stoga ne bi trebalo da vas iznenadi što se crvena kosa pojavljuje i više u stvarnom životu. "Kada vidite modele poput Kendal Džener i Emili Ratajkovski [sa crvenom kosom], primećujemo povećanje klijenata koji dolaze tražeći najbolju crvenu nijansu" za sebe, kaže koloristkinja Stesi Barton.

Iako farbanje kose u crveno verovatno nije nešto što želite probati kod kuće - "[Nijanse crvene] su posebne boje koje najbolje postiže profesionalni kolorista", napominje frizerka Mišel Klivlend - ako vas ideja visoko održavane boje kose ne plaši, ovo može biti vaša godina da budete hrabri. "Crvena je bezvremena; samo je važno pronaći pravu crvenu za vas", kaže Barton.



Nastavite čitati kako biste pronašli savršenu nijansu crvene uz pomoć Barton i Kleveland.


Strawberry Blonde


Koliko različitih boja kose može nositi Račel MekAdams? Nema ograničenja. Oboje stručnjaka napominju da ova jagodasto plava boja obično najbolje pristaje svetlom tenu kože i može biti dobar prijelazni ton za one koji prvi put eksperimentišu s crvenom bojom kose. "Ako ste plavuša koja razmišlja o prelasku na crveno, prvo isprobajte toplije tonove u porodici plave boje kako biste dali vremena vašem oku da se prilagodi razlici u tonu pre nego što se obavezujete na dubinu", predlaže Barton.

Da biste postigli ovaj izgled, koristite nivo 9 sa zlatno-crvenim tonovima, kaže Kleveland.








Light Copper:


Slično kao i jagodasto plava, svetlocrvena boja kose Eme Stoun najbolje odgovara svetlom tenu kože. Za razliku od jagodasto plave, bakar se smatra neutralnijom crvenom bojom (umesto da naginje ka toplijoj).

Da biste postigli ovaj izgled, koristite nivo 8 sa smeđe-crvenim tonom, kaže Kleveland.







Light Bold Red:

Dok smo već kod ikoničnih crvenokosih žena u Holivudu, ne bismo trebali zaboraviti pomenuti Lindzi Lohan, koja nas je oduševljavala svojom prirodnom bojom kose još od dana filma "Zamena". Lindzi ima svetlu, ali upečatljivu crvenu boju kose, savršen spoj bakra i jagodasto plave.

Stručnjaci upozoravaju da ovaj izgled može zadati glavobolje vašem frizeru i da, kada se odlučite za ovu nijansu crvene, morate biti spremni na posvećenost. Da biste postigli ovaj izgled, koristite nivo 7 sa crveno-smeđim tonom.









Medium Copper:


Bakrene uvojke Jurdan Dan su praktično stvorene za nju i predstavljaju savršenu suptilnu crvenu boju. Idealne su za osobe sa maslinastim do smeđim tenom, a ovaj izgled se može postići mešanjem nivoa 5 sa srednje crvenim tonom kako bi se postigla jedva primetna nijansa.

Ako niste potpuno spremni na posvećenost, ovo je nijansa koja se može postići i sa manje promena: "Ako imate tamnu kosu bez pramenova i netaknutu kosu, ovo je vaš srećan dan", otkriva Barton. "Zavisno o željenom rezultatu, može biti postignut samo glazom ili tonerom."










True Red

Ako se pitate kako postići pravu crvenu boju kose kao kod Sedi Sink - isto. Može se tvrditi da morate biti rođeni s takvom bojom da bi izgledalo ovako dobro; stručnjaci kažu da je najbolje koristiti kombinaciju neutralnih i toplih srednje crvenih nijansi sa nivoom 5 ili 6 kako biste postigli ovaj izgled.

Ako želite ovako hrabar izgled, ponesite dodatne inspirativne fotografije frizeru i imajte na umu da održavanje neće biti lako. "Inače, crvene, bakarne, kestenjaste i mahagoni boje zahtevaju veliko održavanje", napominje Barton. "Potrebna im je hladna voda prilikom pranja, šampon za tretiranu kosu, i možda čak i regenerator sa pigmentom boje. Sve to između vaših redovnih termina [za glaziranje i toniranje]."









Bold Cherry

Megan Thee Stallion ima smele trešnjaste pramenove, zapravo, pravi vrući trend. Crvene nijanse s ljubičastim podtonovima posebno su pogodne za tamnije tenove i stvarno se ističu na njima.

S obzirom na toliko živopisnu nijansu, imperativ je imati stručnjaka da vam oboji kosu (bez obzira koliko primamljivo bilo koristiti boju iz kutije). Osim toga, za ovakav izgled verovatno će biti potrebno izbeljivanje baze prvo - tako da je poseta salonu obavezna.










Bold Copper

Potpuno smo uvereni da Zendaja može ofarbati kosu bilo kojom bojom koja postoji i učiniti da izgleda besprekorno, a ova hrabra bakrena nije izuzetak. Stručnjaci napominju da su bakarne crvene boje sjajne za maslinasti ili svetlo smeđi ten.

Da biste postigli ovaj izgled, koristite nivo 5 sa srednjim smeđe-narandžastim tonom.







Auburn

Tyra Banks nikada nije imala strah od velikih i promena, a isto važi i za njenu kosu. Ovaj raniji izgled Tyre je savršeni kestenjasti ton koji postiže idealnu ravnotežu između crvene, smeđe i zlatne boje.

Da biste postigli ovaj izgled, uzećete osnovu od nivoa 4.5 pomešanu sa smeđe-crvenom bojom.









Dark Auburn

Trepnite dva puta i možda ćete propustiti nijanse crvene u tamnom kestenjastom izgledu kose Shay Mitchell, što ga čini savršenim uvodom u crvenu boju za one sa tamnom kosom koji žele eksperimentisati s nečim novim. Ova nijansa je idealna za različite tonove kože, od maslinaste do tamnije.

Da biste postigli ovaj izgled, pomešajte nivo 4 sa tamno crveno-smeđim tonom.











Dark Cherry

Nazvana "cherry cola" bojom kose od strane korisnika TikToka, potpisna nijansa Keli Rouland iz 2001. godine doživljava veliki povratak. Ne možemo reći da smo iznenađeni - to je ikonična nijansa koja izgleda besprekorno na tamnijim tenovima. I ako vam to dovoljno puta nismo naglasili, najbolje je posetiti salon kako biste bili sigurni da će izgled biti izveden pravilno.

Stručnjaci napominju da će postizanje ovakvog izgleda biti proces koji kombinuje tamnu osnovu (verovatno nivo 3) s plavim pramenovima obojenim hrabrom trešnjasto-crvenom bojom kako bi se postigao dodatni efekat boje.









Wine

Neki tonovi crvene boje mogu pristajati svim tonovima kože - od svetlog do tamnog - a vinsko crvena je među njima. Sofi Turner nosi izuzetno snažan izgled, koji se može postići osnovom nivoa 5 sa trešnjasto crvenom bojom i toplim tonerom.







Burgundy

Kosa Lale Entoni se stalno vraća u modu (i to s dobrim razlogom). Prelepi spoj duboko crvene i ljubičaste dopunjava njene oči boje lešnika i neutralne podtonove kože.










Još nekoliko saveta o tome koja vam nijansa crvene boje najbolje pristaje:



Odredite svoj podton kože: Da biste pronašli pravu crvenu nijansu, prvo razmislite o tonu vaše kože. Hladni tonovi kože obično idu uz hladnije crvene nijanse poput trešnje, dok topli tonovi kože najbolje pristaju toplim crvenim nijansama kao što su bakar i narandžasto-crvena.

Razmislite o intenzitetu boje: Crvena boja kose može varirati u intenzitetu, od suptilnih naglašavanja do bogatih, intenzivnih nijansi. Razmislite o tome koliko želite da bude upadljiva vaša crvena boja i da li želite nešto prirodnije ili hrabrije.

Razmotrite svoju prirodnu boju kose: Vaša prirodna boja kose takođe može uticati na to kako će crvena nijansa izgledati na vama. Na primer, svetlije nijanse crvene često se lakše postižu na svetlo smeđoj ili plavoj osnovi, dok tamnije nijanse mogu izgledati sjajno na tamnijoj kosi.

Istražujte različite nijanse: Pregledajte različite nijanse crvene boje, uključujući jagodu, trešnju, bakar, mahagoni i narandžasto-crvenu. Razmatrajte uzimanje uzoraka slika sa sobom kod frizera kako biste lakše vizualizovali željenu nijansu.

Testirajte s vremenskom prolaznošću: Ako niste sigurni koja nijansa crvene vam najbolje odgovara, razmislite o privremenim ili polutrajnim bojama kako biste eksperimentisali pre nego što se odlučite za trajnu promenu.

Nakon pažljivog razmatranja ovih faktora, možete biti sigurni da ćete pronaći savršenu crvenu nijansu koja odgovara vašem stilu i ličnosti.

 

Jovana Jeremić uputila poruku muškarcima u vezi 8. marta!


Čitajte najnovije Google vesti OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: byrdie.com

Povezane vesti:


>