Lepota

Ljubav

Opadanje kose u proleće sprečite na jednostavan način! (RECEPT)

Opadanje kose u proleće je nešto pojačano nego inače i svi to primećujemo, ali možete to da umanjite pa i potpuno sprečite na jednostavan način.

Opadanje kose u proleće sprečite na jednostavan način! (RECEPT) Svet Plus




Mnoge dame se uplaše kada ugledaju veliki broj opalih dlaka dok se češljaju, a najčešće dok peru kosu. Nema potrebe za panikom jer postoji rešenje i jednostavan način da to sprečite. Normalno je da u proseku gubimo od 50 do 100 dlaka u toku dana i da se to na vašoj kosi i ne primećuje ali postoji period kada to bude pojačano i kada i sami vidimo da nam se kosa proređuje.


Prolećno opadanje kose se dešava zbog promene vremena i mnogih drugih faktora na koje se nećemo danas osvrtati već nam je cilj da opadanje zaustavimo.


Postoje dve biljke koje će učiniti čudo za vaše vlasište kada je opadanje u pitanju. Naravno morate biti dosledni i koristiti redovno.










Prva biljka je ruzmarin, a koristi se tako što se provri 50 ml destilisane vode, ubaci se kašika ruzmarina i ostavi da se prohladi. U međuvremenu operite kosu na uobičajen način, stavite neku dobru masku na kosu od ušiju na dole (nikako na koren) isperite, prosušte kosu, a zatim proceđeni ruzmarin naprskajte na koren kose uz blagu masažu sve vreme. Neka masaža traje oko 10 minuta. 

Ostavite kosu da se osuši na prirodan način ako je to moguće.


Ovaj postupak protiv opadanje kose ponavljate posle svakog pranja kose.









Jednako dobar način sprečavanja opadanja kose je korišćenje piskavice  (grčko seme) ali nju ćete koristiti na drugačiji način i to samo zato što se mnogima ne dopada njen "vegetast" miris.



Sameljite kašiku semena piskavice i ostavite u nekoj čaši. Provrite 50 ml destilisane vode i prelijte piskavicu. Nemojte mešati već ostavite da se slegne. Procedite kada se prohladi i tečnost umasirajte u teme glave. Ostavite da deluje bar dva sata, pa i duže ako imate vremena.


Nakon toga operite kosu na uobičajen način, a talog od piskavice iskoristite kao dodatak vašoj hidrantnoj masci za kosu.


Kašika hidrantne maske i kašika taloga od piskavice dobro promešane odlično će hidrirati vašu kosu. 


Ovakvu masku namažite na opranu i prosušenu kosu (od ušiju na dole) ostavite je da deluje bar 30 minuta i operite kosu samo tolom vodom.



Prolećno opadanje kose postaće prošlost i bićete zadovoljne i rastom i gustinom. I ne zaboravite, kosi je potrebna i ishrana i hidratacija, kao i rekonstrukcija proteinskim maskama bar jednom mesečno.

Čitajte najnovije Google vesti OVDE
 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>