Lepota

Ljubav

Savršeni nokti uz malo pažnje i nege!

Savršeni nokti su kao mala umetnička dela na krajevima tvojih prstiju. Održavanje njihove čvrstine i zdravlja može zahtevati malo pažnje, ali sa nekoliko jednostavnih koraka, možeš imati nokte o kojima će drugi maštati.

Savršeni nokti uz malo pažnje i nege! Svet Plus






Uravnotežena ishrana: Unos odgovarajućih nutrijenata igra ključnu ulogu u jačanju noktiju. Proteini, biotin, vitamin E, i omega-3 masne kiseline su posebno važni za zdravlje noktiju. Uključi ribu, orašaste plodove, povrće, voće i mlečne proizvode u svoju ishranu.

Vlažnost ruku: Suve ruke i nokti su podložniji pucanju i listanju. Redovno hidriraj kožu oko noktiju kvalitetnim losionom ili uljem za nokte kako bi održao vlažnost.


Pravilna higijena: Održavanje čistih noktiju i kožice oko njih pomaže u sprečavanju infekcija koje mogu uticati na zdravlje noktiju.

Zaštita od oštećenja: Nokti su osetljivi na oštećenja, pa izbegavaj upotrebu noktiju kao alata. Koristi rukavice prilikom obavljanja kućanskih poslova ili rada sa hemikalijama kako bi zaštitio nokte od oštećenja.

Pravilna dužina: Drži nokte na umerenoj dužini kako bi sprečio njihovo pucanje i listanje. Redovno ih skraćuj i oblikuj kako bi održao željeni izgled.









Kvalitetni proizvodi za nokte: Koristi kvalitetne lakove za nokte, ulja i ostale proizvode. Jeftini proizvodi često sadrže agresivne hemikalije koje mogu oštetiti nokte.

Pažljivo skidanje laka: Ako redovno koristiš lak za nokte, izbegavaj agresivne acetone i biraj blage lakove za uklanjanje. Previše agresivno skidanje laka može oslabiti nokte.



S pametnim negovanjem, tvoji nokti će sijati i očaravati svakog ko ih primeti!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>