Region

Svet

Glumica Tatjana Lukjanova htela je da se ubije zbog uloge! Od muža je trpela nepravdu!

Glumica Tatjana Lukjanova htela je da se ubije zbog uloge smatrajući da ju je loše odigrala! Od muža koji je bio deset godina mlađi od nje, trpela je nepravdu...

Glumica Tatjana Lukjanova htela je da se ubije zbog uloge! Od muža je trpela nepravdu! Screenshoot/Instagram





Čuvena glumica rođena je u Beogradu, 6. novembra 1923. godine, a karijeru je započela u Beogradskom dramskom pozorištu. Preminula je 18. avgusta 2003. godine, u 80. godini života, a Beogradsko dramsko pozorište je nakon smrti Tatjane Lukjanove ustanovilo i nagradu "Gran pri Tatjana Lukjanova", koja se uručuje na dan BDP-a.


Tatjana Lukjanova želela je da postane balerina ali je na kraju ipak izabrala glumu. U pozorištu je igrala u predstavi "Mladost otaca", a onda su usledile zapažene uloge i u predstavama "Mačka na usijanom limenon krovu", "Bećarac", "Izbiračica", "Hamlet", "Harold" i "Mod".


Imala je i brojne televizijske i filmske uloge.

 

Milan Marić o posetama psihoterapeutu: Oprostio sam sebi greške!








Zbog jedne uloge doživela je razočaranje. 

Spletom okolnosti umesto njenoj koleginici Jeleni Trumić, glavna uloga u jednom komadu pripala je Tatjani. 

Lukjanova je želela da ulogu što bolje odigra ali od straha i treme je ostala bez glasa. Bez obzira na to što je premijera prošla zapaženo, Tatjana je bila razočarana svojim igranjem i nakon toga je htela da se ubije.


Od takve bizarne ideje je na sreću odustala i nastavila da se bavi glumom.


Upoznala je čoveka kog je zavolela i počela sa njim da gradi život ali dok su je svi hvalili, on nije. Blaga osoba kakva je bila, nikada o nikome nije govorila u negativnom kontekstu. O kolegama je imala samo reči hvale iako joj se događalo da bude izneverena.







Ono što je ostalo pod velom tajne je njen brak, o kome nije želela da govori.


O njenim ulogama kritičari su pisali u superlativu, sem jednog. U pitanju je bio njen deset godina mlađi muž, dramski pisac, esejista, književni i pozorišni kritičar, Jovan Hristić. 

Pričalo se da je Hristić iz principa zaobilazio da piše kritike o njenim ulogama, kao i da iz istog razloga u svojim komadima nije pisao uloge za Tatjanu Lukjanovu.

 

Napitak koji vas podmlađuje iznutra! Menja botoks, kako tvrdi Selma Hajek!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>